Ο Έλον Μασκ σκέφτεται να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Έλον Μασκ σκέφτεται να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Αμερικανός μεγιστάνας εμφανίζεται έτοιμος να μπει στο σκληρό «πόκερ» για την εξαγορά των «κόκκινων διαβόλων»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη δαπανηρή εξαγορά του Twitter, ο Έλον Μασκ φαίνεται πως έχει πατήσει γκάζι, καθώς δημοσιεύμα παρουσιάζει τον επιχειρηματία έτοιμο να μπει στο σκληρό «πόκερ» για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Aν και στις ΗΠΑ το ποδόσφαιρο δεν έχει τόση μεγάλη απήχηση όσο στον υπόλοιπο πλανήτη, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος είχε παρακολουθήσει ενθουσιασμένος τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι το ποδόσφαιρο άρεσε στον 51χρονο μεγιστάνα, ο οποίος – σύμφωνα με την Daily Mail – σκέφτεται να καταθέσει πρόταση 4.7 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του πλειψοηφικού πακέτου των μετοχών των «κόκκινων διαβόλων».

Σημειώνεται ότι η ημερομηνία λήξης προσφορών είναι η Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου. Πηγές από τον στενό κύκλο των συνεργατών του Μασκ που επικαλείται η Daily Mail αναφέρουν ότι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη παρακολουθεί στενά την υπόθεση της πώλησης της ιστορικής ομάδας.

Ήδη έχουν αρχίσει οι καταθέσεις προσφορών, με τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ, ιδιοκτήτη της γαλλικής Νις μέσω του πετροχημικού ομίλου Ineos, να ανακοινώνει ότι είναι επίσημα υποψήφιος για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να κατατεθούν κι άλλες προτάσεις από Κατάρ, Σαουδική Αραβία και ΗΠΑ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT