Σαρωτικός Τζόκοβιτς, έκπληξη με Νισικόρι

Σαρωτικός Τζόκοβιτς, έκπληξη με Νισικόρι

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσίασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην πρεμιέρα του στο Ρολάν Γκαρός. Ο Σέρβος τενίστας παίζοντας τένις υψηλότατου επιπέδου, επικράτησε άνετα του Πορτογάλου, Ζοάο Σούζα με 6-1, 6-2, 6-4 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο όπου θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο, Ζέρεμι Σαρντί. Να σημειωθεί πως το παρισινό όπεν είναι το μοναδικό γκραν σλαμ που λείπει απ’ τη συλλογή του Τζόκοβιτς.

Ο Αμερικανός Ρόμπι Τζινέπρι δεν μπόρεσε να προβάλει την παραμικρή αντίσταση στον κάτοχο του τίτλου (και συνολικά οκτώ φορές νικητή στη γαλλική πρωτεύουσα), Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Ισπανός τενίστας παραχώρησε μόλις τρία γκέιμ (όλα στο δεύτερο σετ), επικρατώντας με 6-0, 6-3, 6-0.

Η έκπληξη της δεύτερης ημέρας του Ρολάν Γκαρός ήταν ο αποκλεισμός του Κέι Νισικόρι. Ο Ιάπωνας τενίστας (νούμερο 9 του ταμπλό) ήταν εμφανώς επηρεασμένος απ’ τον πρόσφατο τραυματισμό του στον γοφό, με αποτέλεσμα να χάσει από τον Μάρτιν Κλιζάν με 7-6, 6-1, 6-2. Ετσι είπε πρόωρο αντίο από τη διοργάνωση. Επόμενος αντίπαλος του Κλιζάν θα είναι ο Ρόμπιν Χάασε, ο οποίος νίκησε τον έμπειρο, Νικολάι Νταβιντένκο με 7-5, 6-4, 6-2.

Στο ταμπλό των γυναικών η Μαρία Σαράποβα δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα στον ρωσικό «εμφύλιο» με αντίπαλο την Κσένια Πέρβαν την οποία νίκησε με 6-1, 6-2. Στον 2ο γύρο προκρίθηκε και η Σαμπίν Λισίτσκι (νούμερο 16 στο ταμπλό), η οποία απέκλεισε τη Γαλλίδα, Φιόνα Φέρο (6-1, 7-5 το τελικό αποτέλεσμα). Με 7-5, 6-0 κυριάρχησε η Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα (Νο 9) της Βιρζινί Ραζανό και στον 2ο γύρο θα βρει απέναντί της την Ταμίρα Πάτσεκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή