Εκτός των ημιτελικών έμεινε η Εθνική ανδρών

Εκτός των ημιτελικών έμεινε η Εθνική ανδρών

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνειρο για την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού μεταλλίου τελείωσε και για την εθνική ανδρών του πόλο. Στο χθεσινό παιχνίδι για τους προημιτελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε από τη Σερβία με 9-13. Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-4, 2-4, 2-2. Οι Σέρβοι θα παίξουν με το Μαυροβούνιο και μία από τις δύο ομάδες θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Η εθνική γυναικών αντιμετωπίζει σήμερα στο κολυμβητήριο «Αλφρεντ Χάγιος» της Βουδαπέστης (16.00) τη Ρωσία διεκδικώντας την 5η θέση στη διοργάνωση.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα της χθεσινής αναμέτρησης, οι Σέρβοι ήταν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Βέβαια, και η εθνική ομάδα προσπάθησε να διεκδικήσει τη νίκη αλλά η διαφορά δυναμικότητας των δύο συγκροτημάτων ήταν μεγάλη. Το πρώτο οκτάλεπτο οι αθλητές του Σάκη Κεχαγιά κοίταξαν κατάματα τη ισχυρή ομάδα του ευρωπαϊκού πόλο. Κατάφεραν να μείνουν στο σκορ κοντά με τους «πλάβι» (2-3) αλλά η συνέχεια εξελίχθηκε διαφορετικά. Ιδιαίτερα στο τρίτο οκτάλεπτο η διαφορά έφτασε στο 7-11 και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρακολουθούσε την ομάδα των Σέρβων να σκοράρει όποτε ήθελε.

Οι αθλητές του Ντέγιαν Σάβιτς «φόρτωσαν» με αρκετές αποβολές τους διεθνείς μας και εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό πλεονέκτημα προηγήθηκαν με πέντε γκολ ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του τρίτου οκταλέπτου. Οι Βλαχόπουλος και Μυλωνάκης σημείωσαν τα τελευταία τέρματα της εθνικής ενώ για τους Σέρβους σκόραρε δύο φορές ο Ντούσαν Μάντιτς.

Στην άλλη αναμέτρηση των προημιτελικών, η Ιταλία νίκησε την Κροατία με 8-7 (1-1, 3-2, 2-2, 2-2). Ετσι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παίξει με τους Κροάτες στις 26 Ιουλίου με στόχο να πλασαριστεί στην πέμπτη θέση της διοργάνωσης ενώ οι Ιταλοί θα διεκδικήσουν αύριο την πρόκριση για τον τελικό απέναντι στην Ουγγαρία.

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Τίγκας, Φουντούλης 3, Ποντικέας, Αφρουδάκης, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 4.

Σερβία: Γ. Πιγιέτλοβιτς, Μάντιτς 2, Γκότσιτς, Σ.Ραντζέλοβιτς 1, Τσουκ 2, Ντ. Πιγιέτλοβιτς, Νίκιτς 2, Αλεκσιτς 2, Ράτζεν, Φιλίποβιτς 2, Πρλαΐνοβιτς 1, Μίτροβιτς 1.

• Ο προπονητής Αλέκος Βάσσος ανανέωσε για 1+1 τη συνεργασία του με τον Πανιώνιο. Ο Γιάννης Θωμάκος θα συνεχίσει να παίζει στην ομάδα ενώ, παράλληλα, θα προπονεί και τους έφηβους.

• Στην Ερμούπολη της Σύρου θα αρχίσει αύριο το διεθνές τουρνουά «Κύπελλο Βικέλας». Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί με την εθνική νέων ενώ στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος και οι ομάδες της Ιταλίας, της Σερβίας και της Ισπανίας. Στο νησί των Κυκλάδων βρίσκονται οι πολίστες Μανώλης Ζερδεβάς, Κυριάκος Σαρρής, Δημήτρης Καζάκος, Βαγγέλης Ποταμιάνος, Νίκος Αλβέρτης, Γρηγόρης Καπετανάκης, Ιορδάνης Μασμανίδης, Μανώλης Λιαπάκης, Μανώλης Πρέκας, Μανώλης Τσαχειλίδης, Παντελής Καλογεράκος, Μάριος Χατζηγούλας, Μιχάλης Σαρτζετάκης, Στέλιος Αργυρόπουλος, Λεωνίδας Μαυρωτάς, Γιώργος Φωκάς και Γιάννης Πανταζόπουλος. Οι εθνικές που μετέχουν στο κύπελλο προετοιμάζονται εν όψει του αντίστοιχου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Τιφλίδα, 24-31 Αυγούστου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή