«Συνεχίζουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά»

«Συνεχίζουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με χαμόγελα πιο λαμπερά και από τα χρυσά μετάλλια που φορούσαν στον λαιμό τους επέστρεψαν στην Ελλάδα οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας πόλο. Οι διεθνείς μας επικράτησαν της Ρωσίας με 9-8, στον τελικό της νεοσύστατης διοργάνωσης Κύπελλο Europa. Αυτή η επιτυχία έφερε ξανά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε… τροχιά μεταλλίων. Ηταν το πρώτο μετάλλιο από το 2012, κάτι που τόνισε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την κατάκτηση της πρωτιάς. Πρόκειται για μια νίκη ψυχολογίας για τα κορίτσια που έμειναν έξι ολόκληρα χρόνια μακριά από μεγάλες διακρίσεις και με αυτό το τρόπαιο επιβεβαιώνουν στους εαυτούς τους τις δυνατότητές τους. Συνεχίζουμε και στοχεύουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αρχηγός της Εθνικής Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Καταφέραμε να σηκώσουμε την πρώτη μας κούπα ύστερα από πάρα πολύ καιρό, κάτι που έχει πολύ μεγάλη αξία, γιατί το χρυσό αυτό μετάλλιο ήρθε στην πρώτη διοργάνωση του Κυπέλλου Europa, κάτι που από μόνο του θα μείνει στην ιστορία».

Μεγάλος στόχος των αθλητριών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Βαρκελώνη. «Μεγάλος στόχος είναι το ευρωπαϊκό. Μέχρι τότε έχουμε αρκετό καιρό για να προετοιμαστούμε. Θέλουμε πολύ να διακριθούμε εκεί, όμως κρατάμε χαμηλούς τους τόνους», υπογράμμισε η αρχηγός της Εθνικής. Για την ιστορία, στην αποστολή μετείχαν οι Ελενα Κούβδου, Χρυσή Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακες), Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αλκηστη Αβραμίδου, Χριστίνα Τσουκαλά, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Ελένη Ξενάκη, Νικολέτα Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαρία Πάτρα, Ιωάννα Χυδηριώτη, Αναστασία Καλαργυρού.

• Το 19ο Κύπελλο Ελλάδος ανδρών κατέκτησε η ομάδα του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της νεανικής ομάδας της Γλυφάδας με 14-8, στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στη Χίο. Η πειραϊκή ομάδα έχει θέσει γι’ αυτή τη χρονιά ακόμη δύο στόχους, το πρωτάθλημα της Ελλάδος και το ευρωπαϊκό Τσάμπιονς Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή