«Τσουνάμι» η εθνική πόλο παρέσυρε με 14-9 την Ολλανδία

«Τσουνάμι» η εθνική πόλο παρέσυρε με 14-9 την Ολλανδία

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η εθνική ομάδα των ανδρών το παιχνίδι της με την Ολλανδία για την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού Κυπέλλου της παγκόσμιας λίγκας. Οι διεθνείς μας επικράτησαν των αντιπάλων τους με 14-9 (4-0, 4-3, 4-3, 2-3) και πέτυχαν τη δεύτερη νίκη στον θεσμό, κάτι που τους έφερε στη θέση του «οδηγού» του ομίλου τους.

Από τα πρώτα λεπτά, στον αγώνα που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του Πειραιά, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έδειξαν ότι αυτοί θα είναι το «αφεντικό» της αναμέτρησης. Σκόραραν και στις τέσσερις πρώτες επιθέσεις τους και το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Εθνική να προηγείται με 4-0.

Οι «τουλίπες» αντέδρασαν στο δεύτερο και πέτυχαν στην αρχή το πρώτο τους τέρμα για να απαντήσουν γρήγορα οι Μουρίκης και Γενηδουνιάς. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τον πίνακα του κολυμβητηρίου να γράφει 8-3 υπέρ των διεθνών μας.

Το τρίτο οκτάλεπτο θύμιζε κατά πολύ το πρώτο. Οι πολίστες μας πέτυχαν… τέσσερα τέρματα ανεβάζοντας τη διαφορά στο 12-6.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η εθνική ομάδα θα περνούσε ένα εύκολο απόγευμα, όλα άλλαξαν. Η διαφορά στο σκορ ενδέχεται να ήταν η αιτία που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρουσιάστηκε αγνώριστο, με αποτέλεσμα να σκοράρουν τρεις φορές οι Ολλανδοί (12-9). Σε αυτό το σημείο, ο Θοδωρής Βλάχος πήρε τάιμ άουτ και ηρέμησε τους παίκτες του, οι οποίοι όταν μπήκαν στο νερό σημείωσαν άλλα δύο γκολ, ενώ ο Φλέγκας «κατέβασε» ρολά. Καλύτερος παίκτης του αγώνα αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Γούνας.

Η ελληνική ομάδα: Φλέγκας, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Γκιουβέτσης, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γούνας 3, Βλαχόπουλος 2, Ζερδεβάς. 1

• Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα (19.30) τον Υδραϊκό στο εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής ανδρών. Ο λόγος που θα διεξαχθεί σήμερα ο αγώνας είναι επειδή οι «ερυθρόλευκοι» στις 30 Νοεμβρίου θα αντιμετωπίσουν στη Βουδαπέστη την Κυπελλούχο Ευρώπης Φερεντσβάρος για το Σούπερ Καπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή