Η γαλλική Ολυμπιάδα Πολιτισμού

Η γαλλική Ολυμπιάδα Πολιτισμού

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δική της Πολιτιστική Ολυμπιάδα παρουσιάζει η Γαλλία, συνθέτοντας ένα πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν τα πιο ζωντανά στοιχεία της σύγχρονης γαλλικής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Το πρόγραμμα που για φέτος έχει τον τίτλο «Odyssee 001», θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο μέχρι το 2004. Η σειρά εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, διοργανώνεται στην Αθήνα από το Γαλλικό Ινστιτούτο. Στις 29 Οκτωβρίου στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού εμφανίζονται οι «Modjo», το γκρουπ που με το «Lady (Hear me tonight)» έκανε τη μεγαλύτερη επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς. Ο Ρομέν και ο Γιαν, τα δύο μέλη των «Modjo», δημιούργησαν το γκρουπ το 1998 και αμέσως γνώρισαν επιτυχία στον χώρο της house. Στη συναυλία τους στην Αθήνα, παρά τον ηλεκτρονικό τους ήχο, θα παίξουν αποκλειστικά ζωντανά και κυρίως με φυσικά όργανα. Μαζί τους θα είναι ο Μιχάλης Δέλτα. Στις 2 Νοεμβρίου και στον ίδιο χώρο ο dj Ravin του κλαμπ Buddha Bar στο Παρίσι, θα παίξει τη μουσική που έχει επικρατήσει σαν μία από τις βασικές τάσεις της σύγχρονης μουσικής, τη fusion μείξη χορευτικών και έθνικ τραγουδιών. Ο Ravin γνώρισε τον Κλοντ Σαλ στο «Les Bains» και μαζί διαμόρφωσαν το στιλ της μουσικής του Buddha Bar, που ξεπέρασε τα παρισινά όρια και έχει επηρεάσει τη χορευτική μουσική σε όλη την Ευρώπη. Πριν από τον dj Ravin θα εμφανιστούν οι «Dupain», ένα πενταμελές γκρουπ που και αυτό συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία με μοντέρνους ρυθμούς. Στον εξωτερικό χώρο θα γίνονται χάπενινγκ από τον θίασο δρόμου «L’ arbre a Nomads», που εντάσσει στις παραστάσεις του ξυλοπόδαρους, ακροβατικά και φωτιές. Στη βραδιά θα συμμετάσχει και ο dj Κώστας Ζήκος. Στις 3 Νοεμβρίου τέλος, στην Εθνική Λυρική Σκηνή θα δώσει μια συναυλία ο Γιαν Τίρσεν, συνθέτης της μουσικής των ταινιών «Delicatessen» και «Αμελί» του Ζαν Πιερ Ζενέ. Ο Τίρσεν γεννήθηκε στη Βρετάνη και σπούδασε βιολί, πιάνο και διεύθυνση ορχήστρας. Παρά τις κλασικές του σπουδές, η μουσική που δημιουργεί έχει ιδιαίτερο προσωπικό χαρακτήρα που ταιριάζει με το ιδιόρρυθμο σύμπαν των ταινιών του Ζενέ.

Κid Loco

Γάλλος είναι και ο Kid Loco, που εμφανίζεται απόψε στο «Club 22» (Βουλιαγμένης 22). Θεωρείται ο χαρακτηριστικότερος εκπρόσωπος του νέου γαλλικού lounge και ένα από τα βασικά ονόματα της νέας γαλλικής σκηνής μαζί με τους Air, Duft Punk και Modjo. Ο Loco είναι ιδιαίτερα αγαπημένος του ελληνικού κοινού και όλες τις προηγούμενες φορές που ήρθε στην Ελλάδα, οι χώροι στους οποίους εμφανίστηκε ήταν sold out. Πάντως αν κάποιος πιστεύει ότι ο Kid Loco θα βγει στα πλατό μια «λογική» ώρα, θα περιμένει πολύ. Η εμφάνισή του υπολογίζεται για τις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή