«Ρομπέν των φτωχών» στο Μπρόντγουαιη

«Ρομπέν των φτωχών» στο Μπρόντγουαιη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο Κυριακή, ξεκινούν οι παραστάσεις του μιούζικαλ «Ο Ρομπέν των φτωχών» της Δήμητρας Φουντούκη στην Παιδική Σκηνή του θεάτρου «Μπρόντγουαιη». Το έργο μιλάει για μία παρέα παιδιών που με αρχηγό τον Ρομπέν γνωρίζουν την έννοια της δικαιοσύνης, ενώ με τη βοήθεια της μούσας του θεάτρου, Πολύμνιας, κάνουν ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο.

Στο ρόλο της μούσας εμφανίζεται η Δέσποινα Στυλιανοπούλου. Παίζουν επίσης οι Ρ. Βαμβακοπούλου, Ι. Δημητροπούλου, Α. Ζαχαρέας, Σ. Ιωάννου, Β. Καμίτσης, Σ. Καρακατασάνης, Χ. Ραχιώτης και Δ. Φουντούκη. Την παράσταση, που θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11 π.μ. και στις 3 μ.μ., έχει σκηνοθετήσει ο Βασίλης Πλατάκης, τη μουσική υπογράφει ο Νίκος Στρατηγός και τις χορογραφίες ο Δημήτρης Ιβάνωφ.

Στη θεατρική κρίση αποδίδει και τη στροφή προς τα χολιγουντιανά ονόματα (Κάθλιν Τέρνερ, Νικόλ Κίντμαν, Κέβιν Σπέισι); «Δεν χρειάζεται πάντα ένα μεγάλο όνομα, αν και οι παραγωγοί το ζητούν για να γεμίζουν τα θέατρα. Οταν παίζει ένας σταρ, η προσοχή του θεατή μπορεί να αποσπαστεί από την παράσταση στον ίδιο τον ηθοποιό και να δημιουργείται παραφωνία». Οσο για τα κινηματογραφικά στοιχεία (προβολές, ειδικοί φωτισμοί, εφέ κ.λπ.) που παρουσιάζονται όλο και περισσότερο σε παραστάσεις ο Αλκης Κρητικός λέει: «Κι εγώ θεωρώ ότι είμαι οπτικός σκηνοθέτης. Τα έντονα οπτικά στοιχεία είναι καλό να υπάρχουν, αρκεί να συνδέονται και να μη χρησιμοποιούνται μόνο για εντυπωσιασμό. Το κοινό πάντως βλέποντας πολύ κινηματογράφο περιμένει να δει κάτι παρόμοιο και στο θέατρο. Δεν είναι όμως το ίδιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή