ΣΙΝΕ-ΔΙΚΤΥΟ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόσφατη συμμαχία των σκηνοθετών Στίβεν Σόντερμπεργκ, Σπάικ Τζονζ, Αλεξάντερ Πέιν, Ντέιβιντ Φίντσερ και Σαμ Μέντες μπαίνει ήδη σε εφαρμογή. Η πρώτη παραγωγή της νέας εταιρείας θα είναι μια ιδιαίτερα φιλόδοξη ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ. Πρόκειται για μια νέα ματιά στο «Σολάρις», το βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του Στανισλάβ Λεμ, που έχει σημαδευθεί από την ταινία του Αντρέι Ταρκόφσκι. Η ιστορία του «Σολάρις» αφορά έναν αστροναύτη που στέλνεται σε έναν διαστημικό σταθμό για να σώσει επιστήμονες που έχουν παγιδευθεί. Βρίσκει νεκρό τον διοικητή και τους δύο επιζώντες να βλέπουν οράματα, που σύντομα τον επηρεάζουν. Στην πρώτη παραγωγή της, η νέα εταιρεία θα συνεργαστεί με τη Fox και τη USA Films για τη διανομή της ταινίας.

Διάσημα ονόματα του ασιατικού κινηματογράφου συνεργάζονται στο ιστορικό έπος «Hero», που ήδη έχει αρχίσει να γυρίζεται στην Κίνα. Ο Ζανγκ Γιμού σκηνοθετεί τη Μάγκι Τσενγκ, τον Τόνι Λέουνγκ, τον Τζετ Λι, τη Ζανγκ Ζιγί και τον Βεν Ζιανγκ («Διάβολοι στο κατώφλι»), ενώ την παραγωγή κάνει ο Μπιλ Κονγκ («Τίγρης και δράκος»). Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές για την ταινία, παρά μόνον ότι δεν θα ακούγονται μόνο κινέζικα και ότι διαδραματίζεται δύο αιώνες πριν από την εποχή της Κινέζικης Αυτοκρατορίας. Γνωρίζοντας πάντως το παρελθόν του Ζανγκ Γιμού (δύο φορές νικητής στην Μπερλινάλε), είναι βέβαιο ότι το «Hero» θα έχει εξασφαλισμένη φεστιβαλική καριέρα.

Η απογοητευτική πορεία του «The Pledge», της τελευταίας ταινίας που σκηνοθέτησε ο Σον Πεν με πρωταγωνιστή τον Τζακ Νίκολσον, τον οδηγεί σε λιγότερο προσωπικές ταινίες. Θα πρωταγωνιστήσει και θα κάνει την παραγωγή στη μεταφορά του βιβλίου «In search of captain Zero: Α surfer’s road trip beyond the end of the road», που αφηγείται την ιστορία του σέρφερ Αλαν Βάισμπεκερ, ο οποίος άφησε τα πάντα πίσω του αναζητώντας το χαμένο φίλο του στην Κεντρική Αμερική. Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο πρωτοεμφανιζόμενος Στέισι Περάλτα, που προηγουμένως είχε συνεργαστεί με τον Πεν σε ένα ντοκιμαντέρ.

Τον Γιόζεφ Μένγκελε, τον ναζί «Αγγελο του θανάτου», υποδύεται ο Τσάρλτον Ιστον σε μια χαμηλού κόστους ιταλική παραγωγή (μόλις 4,4 εκατομμύρια δολάρια), που γυρίζεται στα τροπικά δάση της Βραζιλίας με στόχο το επόμενο Φεστιβάλ των Καννών. Ο προσωρινός τίτλος είναι «Rua Algum 5555», η διεύθυνση του Μένγκελε στο Σάο Πάολο, ενώ το σενάριο αφηγείται την επίσκεψη του Ρολφ Μένγκελ το 1977 στον διαβόητο πατέρα του. Η ταινία, που σκηνοθετεί ο Ιταλός Ετζίντιο Ερόνικο, βασίζεται στο βιβλίο του Πέτερ Σνάιντερ «Father».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή