Τον Γνωριζετε;

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Είστε ένα οικείο πρόσωπο στο ευρύ κοινό, ωστόσο δεν ξέρουμε το όνομά σας. Ποιο είναι λοιπόν; – Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και είμαι 31 χρόνων.

– Είχατε το μικρόβιο του ηθοποιού από παιδί;

– Συνήθως όλα τα παιδιά ονειρεύονται να γίνουν ηθοποιοί ή τραγουδιστές. Κάποια στιγμή μου έφυγε ώσπου προέκυψε ξανά στα δεκαπέντε μου. Επαιξα σε ένα σκετσάκι του Ψαθά στο σχολείο και μετά σε μία παράσταση θεατρικής ομάδας που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό Μάνος Κατράκης.

– Και μετά;

– Ηθελα να γίνω αρχαιολόγος αλλά δεν το πάλεψα. Τελείωσα τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και ενώ ήμουν ακόμη στο πρώτο έτος βρέθηκα να συμμετέχω στον «Κίτρινο φάκελο» που σκηνοθετούσε ο δάσκαλός μου στη σχολή Κώστας Κουτσομύτης. Μετά τη σχολή δούλεψα στο «Καμπαρέ στόρι» του Βαγγέλη Σειληνού, στο «Μορμόλη» και στις «Υπηρέτριες» του Γκολντόνι στο Θέατρο Πόρτα καθώς και στις παραστάσεις της Ομάδας «Δράσις» «Αδάμ και Εύα forever» και «Μόλις χώρισα».

– Στο «Μόλις Χώρισα» ήταν που σε ξεχώρισε ο Λάκης Λαζόπουλος;

– Πράγματι, ωστόσο δεν δουλέψαμε αμέσως. Μία μέρα χτύπησε το τηλέφωνο και μου είπε θες «Δέκα Μικρούς Μήτσους»; Ενιωσα μια υπερηφάνεια και τιμή αλλά και ένα αίσθημα ντροπής του στυλ «Παναγία μου τι θα κάνω;».

– Ο ρόλος του γκέι κομμωτή στους «Μήτσους» δεν σε φόβισε;

– Ομολογώ πως αν δεν με είχε γνωρίσει λίγο ο κόσμος για το πώς είμαι πραγματικά, θα ήταν δύσκολο για μένα να υποδυθώ τον γκέι γιατί θα νόμιζαν ότι είναι το φυσικό μου. Ηταν ένας ρόλος πρόκληση, όπως και όλη η συνεργασία με τον Λαζόπουλο.

– Κάτι απρόοπτο συνέβη;

– Περιττό να σας πω ότι δεν μπορώ να πάω σε κομμωτήριο. Μου λένε οι κομμώτριες, θα με φτιάξεις εσύ ή εγώ;

– Αυτήν την περίοδο είσαι πολυάσχολος. Κάνεις για δεύτερη σεζόν το «Μαγειρεύοντας με τον Ελβις» στο Θέατρο Διάνα, ενώ παίζεις και στο σίριαλ του Mega «Είσαι το ταίρι μου».

– Ενας από τους λόγους που αγάπησα την παράσταση είναι γιατί πρόκειται για ένα έργο που παίζει ανάμεσα στο γέλιο και το κλάμα. Είναι ένα έργο που εκεί που σε κάνει να γελάσεις στο κόβει με το μαχαίρι και σε κάνει να να θες να κλάψεις χωρίς μάλιστα να έχει εύκολα τερτίπια. Παίζω τον Στιούαρτ, τον άξεστο εραστή της μάνας -Κατιάνα Μπαλανίκα- που μπαίνει στο σπίτι και η κόρη -Ελένη Ράντου- θέλει να τον πετάξει έξω γιατί υπάρχει ακόμα ο πατέρας «φυτό» σε αναπηρικό καροτσάκι -Αντώνης Λουδάρος-, ο οποίος ήταν φαν και μίμος του Ελβις Πρίσλεϊ.

– Είσαι στο επίκεντρο πάντως για κωμικούς ρόλους;

– Εχω το ψώνιο να πιστεύω ότι μπορώ να κάνω και κάτι άλλο. Γενικότερα θεωρώ τον εαυτό μου ηθοποιό, δεν τον κατατάσσω ως κωμικό ή δραματικό. Με ενδιαφέρει να κάνω τα πάντα, τώρα αν μπορώ ή όχι θα δείξει.

– Και με το σινεμά πώς τα πας;

– Επαιξα στο «Ε – mail» του Μάρκου Χολέβα. Εκανα κάτι το φυσικό μου, έναν Αλβανό. Ηταν ένας μικρός ρόλος αλλά πέρασα καλά όποτε πήγαινα στα γυρίσματα. Γνώρισα νέους ανθρώπους. Τελικά ο ηθοποιός είναι σαν τον ταξιδευτή και η μαγεία της δουλειάς μας είναι πως δεν βαριέσαι με τίποτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή