«Λάθος Κίνηση» για την Καλάμιτι Τζέιν

«Λάθος Κίνηση» για την Καλάμιτι Τζέιν

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που το θέατρο «Ηβη» φιλοξενεί με μεγάλη επιτυχία τη νέα δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου, μια ακόμη χορευτική πρεμιέρα αναμένεται με ενδιαφέρον την επόμενη εβδομάδα (9/11). Η νέα παραγωγή της ομάδας «Λάθος Κίνηση» με τίτλο «7 Καλάμιτι ώς την αυγή», η οποία αναμενόταν να παρουσιαστεί στον περσινό Μήνα Χορού, θα ανέβει μέχρι και την πρώτη Δεκεμβρίου, στο θέατρο «Θησείο». Το έργο στηρίζεται στα γράμματα της θρυλικής φιγούρας της Αμερικανικής Αγριας Δύσης, Καλάμιτι Τζέϊν. Πέρα από τον μύθο, η αληθινή Καλάμιτι Τζέϊν (1852-1903) ήταν ίσως κάτι περισσότερο από αυτό που έφτασε μέχρι εμάς μέσα από καρτούν, ταινίες, φτηνή λογοτεχνία. Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Μισούρι σε μια οικογένεια αποίκων, έζησε μια περιβόητη ζωή σαν οδηγός καραβανιών, ανιχνεύτρια του στρατού στους πολέμους με τους ινδιάνους και ως περιστασιακή πόρνη. Πέθανε τυφλή, αλκοολική και η κηδεία της έγινε σε ένα μπαρ του Ντέντγουντ, μιας πόλης-φάντασμα.

«Η χορογραφία δεν αρκείται στην καλλιγραφία της δύναμης των κορμιών των χορευτών, αλλά χρησιμοποιώντας οικείες σε όλους μας εικόνες από τις ταινίες γουέστερν, μονομαχίες, άλογα, ροντέο και αποδομώντας τις, στοχεύει να συνδέσει τα σώματα, την ιστορία και το τώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο χορογράφος Κων/νος Μίχος, σε σημείωμά του. Η μουσική της παράστασης βασίζεται στη σύνθεση της Μαρίκας Κλαμπατσέα με τίτλο, «Καλάμιτι Τζέϊν γράμματα στην κόρη της» και θα εκτελείται ζωντανά από τη συνθέτρια τραγουδίστρια. Τα σκηνικά είναι του Κωνσταντίνου Κυπριωτάκη ενώ τα κοστούμια της Χριστίνας Παπούλια-Μπάρλοου. Χορεύουν οι Τιτή Αντωνοπούλου, Σταύρος Αποστολάτος, Πατρίτσια Λάζου κ.ά.

Τα τραγούδια αποδίδει η Χορωδία Αιγαίου του ΚΑΛΜΕ, με σολίστες μέλη της, αλλά και επιφανείς τραγουδιστές όπως ο Νίκος Παπάζογλου (που ερμηνεύει το τραγούδι από την Ιμβρο «Από τον Πουνέντη», το οποίο έδωσε τον τίτλο και σε ολόκληρο το δίσκο) και η Γιασεμή Σαραγούδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή