Ενισχύεται το Χοροθέατρο της Θεσσαλονίκης

Ενισχύεται το Χοροθέατρο της Θεσσαλονίκης

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σχέδιά του για τον δεύτερο θεατρικό κρατικό οργανισμό που ηγείται εδώ και δυο περίπου μήνες ξεδιπλώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Βίκτωρ Αρδίττης. Το πρώτο του βήμα στον «βαρύ μηχανισμό που πρέπει να τον κάνει ζωντανό, ανάλαφρο και ευέλικτο» αφορά το Χοροθέατρο και ειδικότερα τη συνεργασία του με τη νομάδα «Οκτάνα», δίνοντας την ευκαιρία στο χοροθέατρο του ΚΘΒΕ να αναπτύξει δραστηριότητα ανάλογη με τη θεατρική. Πώς θα το καταφέρει; αυξάνει τους χορευτές του Χοροθεάτρου σε δεκαπέντε (9 του ΚΘΒΕ και 6 του ΟΚΤΑΝΑ), παραχωρεί στέγη στην ομάδα για πρόβες στο Θέατρο Δάσους, κάνει άνοιγμα στους νέους χορευτές απ’ όπου θα αντλήσει νέες δυνάμεις με μαθήματα και σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου μπαλέτου και προγραμματίζει την παρουσίαση τριών παραστάσεων («Ωραία Κοιμωμένη», Αόρατες πόλεις» και «Κυανοπώγων») σε ξένα φεστιβάλ.

Η ενισχυμένη πλέον χορευτική ομάδα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρήγου ετοιμάζει τρεις νέες παραγωγές για τη φετινή περίοδο. Εκτός από την «Ωραία Κοιμωμένη», τη «Μνήμη των κύκνων» μια διασκευή της «Λίμνης των κύκνων» που θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο καθώς και μια τρίτη νέα παράσταση που θα παρουσιαστεί στο τέλος της Ανοιξης.

Η «Ωραία Κοιμωμένη» μια παραγωγή του 1999, ανανεωμένη χορογραφικά, είναι η πρώτη παράσταση του Χοροθεάτρου στη φετινή θεατρική σεζόν που ανεβαίνει στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος που υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία δίνει μια διαφορετική εκδοχή του γνωστού μπαλέτου του Τσαϊκόφσκι που βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Σαρλ Περό. Η Ωραία Κοιμωμένη, η κακιά μάγισσα, οι έξι νεράιδες, οι πέντε εραστές και ο ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων το ρόλο του οποίου έχει η Γιώτα Φέστα, παρουσιάζουν ένα σημερινό κόσμο του ονείρου αλλά και της σκληρής πραγματικότητας.

Τα σκηνικά είναι της Αννας Γεωργιάδου και του Κένι Μακλίλαν, τα κοστούμια του Νίκου Νατσούλη ενώ συμμετέχουν οι χορευτές Κατερίνα Κερβανίδου, Ελενα Τοπαλίδου, Τάκης Αργυρόπουλος κ.ά.

Για το ρόλο της μητέρας: «Μια και μόλις γέννησα το δεύτερο παιδί μου, ξέρω ότι με ενδιαφέρει πρωτίστως να μεγαλώσω σωστά τα παιδιά μου, να δώσω μερικές συναυλίες και κάποιες συνεντεύξεις. Θα ακολουθήσω το παράδειγμα της Ανι Λίνοξ ή της Κρίσι Χάιντ. Με τη μητρότητα, αυτομάτως ξεχνάς και κάθε είδος εθισμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή