Ο Κάρολος, η Βίσση και οι αρχαιότητες

Ο Κάρολος, η Βίσση και οι αρχαιότητες

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό την αιγίδα του πρίγκιπα Καρόλου γίνεται αύριο στο Λονδίνο η μεγάλη εκδήλωση με σκοπό την ενίσχυση της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα. Ο Κάρολος θα είναι ένας από τους υψηλούς καλεσμένους (ανάμεσά τους η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας και ο Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα) που θα συμβάλουν με τον τρόπο τους στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων. Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει η Αννα Βίσση ύστερα από πρόσκληση του Καρόλου.

Η Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή της Αθήνας, που λειτουργεί από το 1886, ελπίζει να συγκεντρώσει χρήματα για να τα επενδύσει σε ειδικές ανασκαφές και έργα συντήρησης στη Σπάρτη και στην Κνωσσό. Παράλληλα, ο Πρίγκιπας Κάρολος θα αναγγείλει ένα πρόγραμμα για νέους καλλιτέχνες που θέλουν να σπουδάσουν στην Ελλάδα και ένα μέρος των χρημάτων (ήδη έχει συγκεντρωθεί £1,5 εκατ.) θα ενισχύσει την περίφημη Βιβλιοθήκη της Σχολής στην Αθήνα. Στην Κνωσσό, η Βρετανική Σχολή έχει εντοπίσει θαυμάσια μωσαϊκά, τα οποία έχει σκοπό να συντηρήσει ώστε να είναι επισκέψιμα. Η ελληνική κυβέρνηση, ως συγχρηματοδότις, ανέλαβε να κατασκευάσει ένα στέγαστρο προστασίας. «Είναι ασφαλή πλέον, έχουν γίνει οι σωστικές εργασίες πρώτης ανάγκης, αλλά θα είναι κρίμα να παραμείνουν μακριά από τα μάτια του κόσμου», δήλωσε η αρχαιολόγος Σάρα Πέιτον.

Θαύματα, μαγεία αλλά και αμηχανία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή