Ο «Μαγικός αυλός» για παιδιά στο «Ακροπόλ»

Ο «Μαγικός αυλός» για παιδιά στο «Ακροπόλ»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε παραστάσεις την εβδομάδα, λόγω της μεγάλης ζήτησης εισιτηρίων, θα δώσει φέτος η παιδική σκηνή της Λυρικής, στη νέα της στέγη: το «Ακροπόλ». Η πρεμιέρα θα γίνει αύριο, με την όπερα «Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ, ειδικά διασκευασμένη και σκηνοθετημένη για παιδιά από την Κάρμεν Ρουγγέρη. «Συνηθίζω να λέω ότι η όπερα είναι το πιο όμορφο είδος θεάτρου. Απλώς πρέπει να δώσεις την ευκαιρία σε κάποιον να τη γνωρίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου η Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία τόνισε τη σημασία «ενός θεάτρου για παιδιά». Η ίδια περιέγραψε με μεγάλη ζωντάνια τον τρόπο με τον οποίο «απλοποίησε» τον μύθο του «Μαγικού Αυλού». Ο έρωτας του βασιλιά της μέρας με τη βασίλισσα της νύχτας. Οι αγαπημένοι ήρωες, όπως η Παμίνα, ο Ταμίνο, ο Παπαγκένο και φυσικά ο μαγικός αυλός, είναι μερικά από τα συστατικά του παραμυθιού, ιδιαίτερα αγαπητά στα παιδιά, που κράτησε η σκηνοθέτις στη νέα διασκευή του έργου.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη δεν παρέλειψε επίσης να μιλήσει για την οργάνωση, που είναι αναγκαία για το ανέβασμα μιας παιδικής παράστασης. «Ολα τα παιδιά του θιάσου μαθαίνουν πολλούς ρόλους, έτσι ώστε να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Οι παραστάσεις ποτέ δεν αναβάλλονται!». Ομως οι εκπαιδευτικοί στόχοι των παραστάσεων δεν περιορίζονται μόνο στους μικρούς θεατές. «Η παιδική σκηνή λειτουργεί και ως ένα «στούντιο όπερας». Ενα εργαστήρι για νέους καλλιτέχνες». Τη μουσική προσαρμογή του έργου που θα παίζεται στο «Ακροπόλ» μέχρι τις 28 Απριλίου, υπογράφει ο Κώστας Κριτσωτάκης, τα σκηνικά και κοστούμια η Χριστίνα Κουλουμπή, ενώ τις χορογραφίες ο Πέτρος Γάλλιας.

Θαύματα, μαγεία αλλά και αμηχανία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή