ΑΤΖΕΝΤΑ

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μουσική βραδιά στο «Χυτήριο» (Ιερά Οδός 44 – 10.30 μ.μ.) με την ομάδα «Θέρος». Συμμετέχουν οι Αριστείδης Χατζησταύρου, Γιάννης Οικονόμου, Νικόλας Ψαριανός και Θέμις Νικολούδης. Τη βραδιά θα ανοίξει ο Σόλης Μπαρκής και οι μικροί μαθητές του (ομάδα κρουστών).

-Συναυλία της Ορχήστρας Δωματίου του Δήμου Αθηναίων στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο του Αγίου Σώστη (8.30 μ.μ.).

-Στις «Στροφές» (Χάμιλτον 7 & 3ης Σεπτεμβρίου) οι Παναγιώτης Σάννας και Μάνος Τσιμιτάκης σε ένα πρόγραμμα με μουσική ροκ, νέο κύμα και έντεχνα ελληνικά τραγούδια (9 μ.μ.).

-Οι «Blues Wire» στον «Μύλο» Θεσσαλονίκης απόψε και αύριο βράδυ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εγκαίνια προβολών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά στην «Αθηναΐδα». Ωρες έναρξης προβολών: 3 το μεσημέρι (Σάββατο), 12 το μεσημέρι (Κυριακή). Ωρες εκπαιδευτικού προγράμματος: Σάββατο: 5.30 μ.μ. Κυριακή: 2.30 μ.μ. Πληροφορίες: τηλ. 34.80.000.

-«Το νόμισμα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα». Εκδήλωση της ΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Πατρών στο «Πολύεδρο» Πάτρας. Παράλληλα εγκαινιάζεται έκθεση με θέμα «Το νόμισμα διά μέσου των αιώνων».

-Διάλεξη του Νίκου Μπακουνάκη με θέμα την όπερα του Βέρντι «Τραβιάτα» στο φουαγιέ της Λυρικής Σκηνής. Η είσοδος είναι ελεύθερη (1 το μεσημέρι).

-«Ο λόφος με τις λιχουδιές» (εκδ. «Πατάκη») και «Αρωμα καλοκαιριού» (εκδ. «Περίπλους»). Τα βιβλία της Λίτσας Ψαραύτη παρουσιάζονται στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στη Στοά» (Αν. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι – 12 το μεσημέρι).

-Επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στο Πολυτεχνείο (Πολιτιστικό Κέντρο Ιλίου – Αγ. Φανουρίου 99). Θα προβληθεί η ταινία του Ζυλ Ντασσέν «Δοκιμή» με μουσική του Μ. Θεοδωράκη. Ωρα έναρξης 8 μ.μ. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με ντοκουμέντα της εποχής.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Εναρξη του διήμερου σεμιναρίου με θέμα την τεχνική του NLP (Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός) στη σχολή «Χορός – Κίνηση – Ρυθμός». Διδάσκει η Αλεξάνδρα Αντωνίου. Πληροφορίες: τηλ. 65.45.809.

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Τραβιάτα» του Βέρντι. Πρεμιέρα στη Λυρική Σκηνή. Σκηνοθεσία: Νίκος Πετρόπουλος.

-Κυριακή πρωί στο Μέγαρο Μουσικής. Εργα Βιβάλντι, Μπαχ και Μότσαρτ με την Ορχήστρα Δωματίου της Λυρικής Σκηνής (11.30 π.μ.). Στην αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου εμφανίζεται το φωνητικό σύνολο «Hilliard Ensemble» (8.30 μ.μ.).

-«Δύο τσέλα αυτοσχεδιάζουν». Οι Νίκος Βελιώτης και Γιώργος Καλούδης στις «Φωνές» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος – 10.30 μ.μ.).

-Μουσική και τραγούδια στο «Τσάι στη Σαχάρα» με τον Πέτρο Βαγιόπουλο (10.30 μ.μ.).

-«Αυτός που δεν ξέρει». Παρουσίαση του νέου άλμπουμ του Γιώργου Δημητριάδη στον «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή & Θαρύπου, Ν. Κόσμος – 10 μ.μ.).

-Σαβίνα Γιαννάτου στη «Σφεντόνα» (Λ. Αλεξάνδρας 22, τηλ. 8253991 – 8.30 μ.μ.).

-Το κουαρτέτο εγχόρδων του Δήμου Αθηναίων στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο του Αγίου Σώστη (8.30 μ.μ.).

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«Η παλέτα του εξπρεσιονιστή Schoenberg». Διάλεξη του Χάρη Ξανθουδάκη στο Μουσείο Φρυσίρα (Μονής Αστερίου 3) με θέμα το έργο του συνθέτη Arnold Schonberg (1 το μεσημέρι).

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΘΕΑΤΡΟ

«Θέατρο μέσα στο νερό». Η ομάδα «Thang Long Water Puppet Theatre» στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254, τηλ. 32.20.201) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

-Δύο παραμύθια από τα Δωδεκάνησα ζωντανεύει η Αγνή Στρουμπούλη στο «Fa Do» (Αγ. Γεωργίου 43α, Χαλάνδρι – 10.30 μ.μ.).

-«Λίγο πριν, λίγο μετά» του Γ. Μαρδά στο Θεατρικό Εργαστήρι Πετρούπολης (Μαυρογένους & Αθ. Διάκου – 9 μ.μ.) κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Διεθνής Διαγωνισμός «Δημήτρης Μητρόπουλος» στο Μέγαρο Μουσικής. Απόψε θα παρουσιαστούν τα έργα των τελικών υποψήφιων για το διαγωνισμό σύνθεσης της «Οπερας της Γης» (8.30 μ.μ.). Ερμηνεύει η Ορχήστρα Χρωμάτων υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

-Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο «Αερικό» (Αγαθάρχου 4-6, Ψυρρή, τηλ. 32.55.359).

-Ελληνικά τραγούδια από τις αρχές του αιώνα μέχρι σήμερα στη «Φαίδρα» (Μετσόβου 14, τηλ. 8835711) με τους Μόρφω Τσαϊρέλη, Ανδρέα Τσεκούρα και Ηρακλή Βαβάτσικα.

-Στο «House of Art» (Σαχτούρη 4 & Σαρρή) ο Μίμης Πλέσσας και το συγκρότημα «Jazz Quartet» (10.30 μ.μ.).

-Συναυλία τραγουδιού με τον Ιωάννη Τσελεπίδη στον «Παρνασσό» (πλ. Καρύτση – 8 μ.μ.).

ΕΚΘΕΣΗ

Εγκαίνια της έκθεσης (Unicef) με θέμα: «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους» στην αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (12.30 το μεσημέρι).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συζήτηση με θέμα «Πρωτοπορία: Από τον Ομηρο στο σύγχρονο γλωσσοκεντρισμό. Η ελληνική ματιά» στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Αθ. Διάκου 4 – 8 μ.μ.).

-«Μυθολογικός άτλας της Ελλάδος». Παρουσίαση της ελληνικής εκδόσεως του Ισπανού ερευνητή Pedro Olalla (εκδ. Road – Ιδρυμα Αλ. Ωνάσης) στο Μέγαρο Μελά (Κρατίνου, πλ. Κοτζιά – 8 μ.μ.).

-«Διαδίκτυο και διδασκαλία». Παρουσίαση του βιβλίου των Σ. Νικολαΐδου και Τ. Γιακουμάτου (εκδ. «Κέδρος») στη Στοά του Βιβλίου (8 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή