Το «Χίλιαρντ Ανσάμπλ» στο Μέγαρο

Το «Χίλιαρντ Ανσάμπλ» στο Μέγαρο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στιγμές μουσικής έκστασης θα ζήσει το κοινό την Κυριακή το βράδυ στο Μέγαρο, όπου εμφανίζεται, για μία και μοναδική συναυλία, το διάσημο ανά τον κόσμο φωνητικό σύνολο «Χίλιαρντ Ανσάμπλ», στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος».

Το «Χίλιαρντ Ανσάμπλ», εκτός από τις εξαίρετες ερμηνείες του σε τραγούδια μεσαιωνικών και αναγεννησιακών συνθετών, έχει συνεργαστεί με σύγχρονους συνθέτες, όπως ο Αρβο Περτ, και κορυφαίους μουσικούς, όπως ο Γιαν Γκαρμπάρεκ, με τον οποίο έχει εκδώσει και δίσκο. Επίσης έχει συμπράξει σε συναυλίες με μεγάλες ορχήστρες. Στη αθηναϊκή του συναυλία το σύνολο με το ιδιαίτερο ύφος θα ερμηνεύσει μεταξύ των άλλων και έργα του πρωτοπόρου αναγεννησιακού Ζοσκέν Ντεπρέ (1440/ 1521), του συνθέτη που με την ευρηματικότητά του ξεπέρασε τις συμβατικότητες της εποχής του, καθώς και του κάπως νεότερού του Γκιγιόμ Ντιφέ (1398-1474), που υπήρξε ένας από τους πρώτους και καλύτερους δασκάλους της αντίστιξης. Το σύνολο «Χίλιαρντ Ανσάμπλ» αποτελείται από τον κόντρα τενόρο Ντέιβιντ Τζέιμς, τους τενόρους Ρότζερς Κόβι Κραμπ και Τζον Πότερ και τον βαρύτονο Γκόρντον Τζόουνς.

– Ενδιαφέρον θα είναι και το πρωινό της αυριανής Κυριακής στο Μέγαρο, με δημοφιλή κοντσέρτα προκλασικής και κλασικής μουσικής, που απευθύντονται και σε παιδιά. Θα παίξει η Ορχήστρα Δωματίου της Λυρικής Σκηνής, που υπό τη διεύθυνση του Χάρη Χατζηγεωργίου θα ερμηνεύσει έργα Βιβάλντι, Μπαχ και Μότσαρτ. Στο κοντσέρτο του Βιβάλντι, σολίστες θα είναι οι βιολονίστες Χάρης Χατζηγεωργίου και Γιάννος Μαργαζιώτης. Στο ένα από τα δύο κοντσέρτα του Μπαχ που θα εκτελεστούν, σολίστες είναι η Κατερίνα Κτώνα στο τσέμπαλο και ο Νίκολας Κίναστον στο εκκλησιαστικό όργανο. Τέλος, στο κοντσέρτο του Μότσαρτ σολίστ θα είναι ο πιανίστας Παύλος Γιαλουράκης, που ζει στο Παρίσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή