«Τζιμάκος» και… μπούργκες

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ροκ τραγωδία», όπως τη χαρακτηρίζει, ετοιμάζει για τις φετινές του εμφανίσεις ο Τζίμης Πανούσης. Μια σειρά παραστάσεων με θέμα τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ αλλά και τα τεκταινόμενα στο Αφγανιστάν, οι οποίες ξεκινούν στις 29 του μηνός στη Μουσική Σκηνή Πειραιά και θα διαρκέσουν ώς τις 16 Δεκεμβρίου. «Ελάτε να γιορτάσουμε την απελευθέρωση της Καμπούλ!» σημειώνει στο σχετικό δελτίο Τύπου ο Τζ. Πανούσης. «Τέρμα οι μπούργκες και τα τσαντόρ? τώρα κάθε Αφγανή θα μπορεί ελεύθερα να πουλήσει το κορμί της…».

Ο Σαντοβάλ συνεργάστηκε με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του περίφημου συγκροτήματος Irakere, όπου η κλασική μουσική, η λάτιν, το ροκ και η τζαζ ενώνονταν σε ένα εκρηκτικό μίγμα, και κατόπιν ίδρυσε το προσωπικό του σχήμα με το οποίο κατέκτησε τον κόσμο. Το «αποτύπωμά» του στη διεθνή δισκογραφία είναι κάτι παραπάνω από έντονο, με οκτώ προσωπικά άλμπουμ μόνο από το 1990, οπότε ζήτησε πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ, ενώ στο στίγμα του παιξίματός του είναι κυρίαρχο και σε δεκάδες δίσκους άλλων – Φρανκ Σινάτρα, Τζόνι Μάθις, Πολ Ανκα, στις ταινίες «Αβάνα» και «Μάμπο Κινγκς» κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή