Μαριβό στη Λάρισα, Μέγερλινγκ στην Πάτρα

Μαριβό στη Λάρισα, Μέγερλινγκ στην Πάτρα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ενδιαφέρουσες παραστάσεις κλασικών έργων ανεβαίνουν απόψε στις αντίστοιχες έδρες των ΔΗΠΕΘΕ.

Στη Λάρισα («Θεσσαλικό») ανεβαίνει η γνωστή και στη χώρα μας από προηγούμενες επιτυχημένες παραστάσεις αισθηματική κωμωδία του Μαριβό «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης», στο θέατρο του Μύλου, σε σκηνοθεσία Εύη Γαβριηλίδη.

Το θέατρο του Μαριβό, γενικώς, αντιπροσωπευτικότατο δείγμα του οποίου είναι το συγκεκριμένο έργο, είναι ένα θέατρο φαντασίας, χαριτωμένης, αλλά και ουσιαστικής στο βάθος, γιατί κρατά την επαφή της με την πραγματικότητα. Κεντρικό θέμα του Μαριβό είναι πάντα το ερωτικό παιχνίδι, ενώ οι ήρωές του κινούνται σε μια ατμόσφαιρα λεπτεπίλεπτη, χωρίς να έχουν κόψει ωστόσο τους δεσμούς τους με την αλήθεια. Στην παράσταση του «Θεσσαλικού» πρωταγωνιστούν οι Τάκης Βουλαλάς, Φανή Γέμτου, Στάθης Κόκκορης, Χρήστος Λύγκας, Ελισάβετ Μουταφτσή, Κατερίνα Σκρέκη και Γρηγόρης Σταμούλης. Σκηνικά-κοστούμια Γιάννη Μετζικόφ, μουσική Κώστα Κακογιάννη και χορογραφίες Χρήστου Λύγκα.

Το αθάνατο ποιητικό παραμύθι του Μορίς Μέγερλινγκ «Γαλάζιο πουλί» ανεβάζει απόψε στον «Απόλλωνα» της Πάτρας το ΔΗΠΕΘΕ της πόλης, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θέμη Μουμουλίδη και του Θάνου Δερμάτη.

Το «Γαλάζιο πουλί» είναι μια γοητευτική ιστορία που υπόσχεται να αποκαλύψει το μυστικό της ζωής. Είναι το οδοιπορικό δύο μικρών ηρώων, του Τιλτίλ και της Μιτίλ, στη χώρα της Μνήμης, όπου ψάχνουν να βρουν το «Γαλάζιο πουλί» που θα τους αποκαλύψει το «μέγα μυστικό των πραγμάτων και της ευτυχίας».

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Παναγιώτας Πανταζή, σκηνικό Παναγιώτας Κοκκορού και του σκηνοθέτη, κοστούμια Δαμιανού Ζαρείφη, μουσική Θύμιου Παπαδόπουλου και χορογραφία Σεσίλ Μικρούτσικου. Παίζουν και χορεύουν πολλοί νέοι κατά κύριο λόγο ηθοποιοί.

Μεθαύριο Κυριακή ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης το έργο του Δανιήλ Χαρμς «Ποιος είναι ο καθηγητής Τρούμποτσκιν;» σε μετάφραση Μαρίας Τσαντσάνογλου, σκηνοθεσία Ισαβέλλας Μαρτζοπούλου, σκηνικά-κοστούμια-φωτισμούς Χενκ Βαν Λούνεν και μουσική Αλέξανδρου και Ιάσονα Ιωάννου. Παίζουν οι Βιβή Κατσάνου, Στέργιος Μπαρές, Εύα Νικηφόρου, θεοφανώ Οφλίδου, Δομινίκη Παπαδοπούλου, Σοφία Τσαϊρίδου και Γιάννης Τσιακμάκης. H παράσταση θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Το πασίγνωστο έργο του Εντουαρντ Αλμπι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» ανεβάζει φέτος το ΔΗΠΕΘΕ της Κέρκυρας, σε μετάφραση Τζένης Καρέζη-Σταμάτη Φασουλή, σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου και πρωταγωνιστές, στους τέσσερις ρόλους, τους Μελίνα Μποτέλη, Κοσμά Ζαχάροφ, Χρήστο Τακτικό και Μαντίλη Μπαλακλή.

Η πρεμιέρα θα δοθεί ανήμερα τα Χριστούγεννα στην έδρα του θεάτρου, στην Κέρκυρα, και ακολούθως το έργο θα παρουσιαστεί στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή