ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΑΥΛΙΑΑστέρια τραγουδούν για τους Παλαιστίνιους

Αφιερωμένη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, είναι η συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του OAKA στο Μαρούσι. Γνωστοί καλλιτέχνες -Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δήμητρα Γαλάνη, Γιώργος Νταλάρας, Τάνια Τσανακλίδου, Χρήστος Νικολόπουλος και Χρήστος Θηβαίος, καθώς και τα συγκροτήματα Active Member, Babylon, Magic de Spell και Υπόγεια Ρεύματα- θα στηρίξουν με την παρουσία τους αυτή την ξεχωριστή μουσική εκδήλωση που οργανώνει η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Ιατρών και Φαρμακοποιών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό (29/11). H συναυλία αρχίζει στις 8 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Παραμύθια στη «Νύχτα των τράγων»

Θέατρο και χορός, όχι όμως χοροθέατρο, αλλά μια άλλου είδους μείξη των δύο τεχνών θα φέρει επί σκηνής η παράσταση που ετοιμάζει ο Σωτήρης Χατζάκης για το θέατρο «Πολιτεία». Βασισμένος σε ελληνικά παραμύθια από Σκύρο, Σκιάθο και Ηπειρο, ο σκηνοθέτης συνέθεσε ένα κείμενο που παρουσιάζει ακραίες «παραμυθυτικές» καταστάσεις -ανθρωποσφαγές, αιμομιξίες, ωμοφαγίες, ζωομορφισμούς, αρπαγές γυναικών, υπερβατικές μεταμορφώσεις- και το υλικό αυτό έδωσε τη «Νύχτα των τράγων». Το δρώμενο αυτό θα ζωντανέψουν επί σκηνής ηθοποιοί και η ομάδα χορού Sinequanon, που έχει κάνει και τη χορογραφία. Τα σκηνικά-κοστούμια είναι της Ερσης Δρίνη, μουσική επιμέλεια Μάρθας Φριτζήλα (με σπάνια ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, μοιρολόγια και νανουρίσματα) και φωτισμοί Αντώνη Παπαδόπουλου. Παίζουν οι ηθοποιοί Μάρθα Φριτζίλα, Γεωργία Τσαγκαράκη, Απόστολος Πελεκάνος, Ορφέας Ζαφειρόπουλος και Ευτυχία Γιακουμή,

ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Γκαλά Βέρντι στη Λυρική

Μ’ ένα πανόραμα του έργου του Βέρντι αποχαιρετά η Λυρική Σκηνή το έτος εορτασμού 100 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου μουσουργού. Το πρόγραμμα του γκαλά αυτού, που θα παρουσιαστεί 30 Νοεμβρίου και 9η Δεκεμβρίου περιλαμβάνει: καβατίνα Λεονώρας από «Ομπέρτο», εισαγωγή και χορωδιακό «Ve pensiero» από «Ναμπούκο», άρια του Μπάνκο (2η πράξη) και χορωδιακό (4η πράξη) από «Μάκβεθ», «Μιζερέρε» από «Τροβατόρε», εισαγωγή και «Il santo nome di Dio» από «Δύναμη του πεπρωμένου», άρια της Εμπολι «O dofatale, o docrudel» από «Ντον Κάρλο», σκηνή δίκης από «Αίντα» και ντουέτο Οθέλλου-Δυσδεμόνας (1η πράξη) από «Οθέλλο». Τις άριες και τα ντουέτι ερμηνεύουν η σοπράνο Μαρίνα Κρίλοβιτς, η μέτζο Βικτώρια Μαϊφάτοβα, οι τενόροι Βαγγέλης Χατζησίμος και Φίλιππος Δελλατόλας και ο μπάσος Κωνσταντίνος Σφυρής. Την Ορχήστρα της Λυρικής διευθύνει ο Ηλίας Βουδούρης και τη Χορωδία η Φανή Παλαμίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή