«Χορικά» και «Μουσική» από τη Ζουζού Νικολούδη

«Χορικά» και «Μουσική» από τη Ζουζού Νικολούδη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πολυπληθής ομάδα νέων χορευτών, επτά μουσικοί και ένα διπλό πρόγραμμα, με κοινό παρονομαστή την υπογραφή μιας σημαντικής Ελληνίδας χορογράφου, θα σημαδέψουν τις πρώτες χορευτικές παραστάσεις της φετινής χρονιάς, που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το αθηναϊκό κοινό, την επόμενη εβδομάδα και μέχρι το τέλος του μηνός, στο θέατρο «Χώρα», από την ομάδα «Χορικά» της Ζουζούς Νικολούδη.

Δέκα ιστορίες

Τις πρώτες πέντε βραδιές (18-22/1) θα παρουσιαστεί η παραγωγή με τίτλο «Μουσική», η οποία είχε πρεμιέρα πέρυσι στο Μέγαρο Μουσικής.

Δέκα μικρές ιστορίες απλές, παιγνιώδεις, γεμάτες χιούμορ, δροσιά και… μουσική, όπου τα βήματα και οι κινήσεις των χορευτών ακολουθούν με σεβασμό αλλά και φαντασία τα μουσικά μονοπάτια διάσημων συνθετών όπως οι Μπαχ, Σκριάμπιν, Σοπέν, Προκόφιεφ, Μότσαρτ, Σκαρλάτι, Σούμπερτ κ.ά. Φέτος, νέα πνοή ζωντάνιας θα δώσουν οι επτά καλλιτέχνες του Μουσικού Συνόλου «Σκαλκώτας», υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, που θα συνοδεύσουν την ομάδα ειδικά για τις παραστάσεις στο θέατρο «Χώρα».

Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια του Δαμιανού Ζαρίφη και το βίντεο του Μάνθου Σαντοριναίου.

Από τις 26 έως τις 29 του μηνός, ακολουθούν τέσσερις παραστάσεις της παραγωγής, με τίτλο «Χορικά», που περιλαμβάνει αποσπάσματα αρχαίου δράματος από τον Αγαμέμνονα του Αισχύλου, τις Βάκχες του Ευριπίδη, τους Ιχνευτές του Σοφοκλή και τους Ορνιθες του Αριστοφάνη. Μια πειραματική έρευνα με κεντρική ιδέα την ενότητα δραματικής τέχνης, μουσικής και χορού.

Τα κοστούμια είναι των Γιάννη Μετζικώφ και Μαρίας Γαζή, ενώ η μουσική είναι γραμμένη από τους Νικηφόρο Ρώτα, Γιώργο Κουρουπό και Μάνο Χατζιδάκι. Τις χορογραφίες και των δύο παραγωγών υπογράφει η Ζουζού Νικολούδη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT