Ατζεντα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

-«Αγαπητή Ελενα». Οι παραστάσεις στο θέατρο «Επί Κολωνώ» μετά από διακοπή δύο εβδομάδων θα παραταθούν μέχρι την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου. H σκηνοθεσία είναι της Ελένης Σκότη. Παίζουν οι Αριέττα Μουτούση, Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Δημήτρης Λάλος κ.ά.

ΧΟΡΟΣ

-«Χορικά» στο θέατρο «Χώρα» για μια τελευταία βραδιά. Οι χορογραφίες είναι της Ζουζούς Νικολούδη. Εναρξη 7.30 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

-«Το στρίψιμο της βίδας». H όπερα δωματίου του Μπέντζαμιν Μπρίτεν στο Μέγαρο Μουσικής (8.30 μ.μ.). Την Ορχήστρα Χρωμάτων διευθύνει ο Νίκος Τσούχλος. Αίθουσα Φίλων: «Φαίδρα» του Γιάννη Ρίτσου με την Νόνικα Γαληνέα (8.30 μ.μ.).

-Το κουαρτέτο του Archie Shepp στο «Half Note» μέχρι και την Πέμπτη (10.30 μ.μ.).

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

-«Κινηματογραφημένες πόλεις» στο «Τριανόν». Απόψε στο πλαίσιο της ενότητας με τίτλο «Μόνοι μέσα στην πόλη» προβάλλονται οι ταινίες: «H Κλεό από τις 5-7» της Ανιές Βαρντά (7 μ.μ.), «H Αλίκη στις πόλεις» του B. Βέντερς (9 μ.μ.) και «Βρώμικη πόλη» του Τζ. Χιούστον (11 μ.μ.). Για την ενότητα «Μόνοι μέσα στην πόλη» θα μιλήσει ο Πέτρος Τατσόπουλος (8.30 μ.μ.).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

-«Η μουσική στον ελληνικό κινηματογράφο». Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Μυλωνά (εκδ. Κέδρος) στην αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (8 μ.μ.). Θα μιλήσουν οι Ντίνος Δημόπουλος, Χρυσάνθη Σωτηροπούλου και Θόδωρος Αδαμόπουλος.

-«Η απήχηση του Βίκτορος Ουγκώ στην Ελλάδα». Ομιλία της Δέσποινας Προβατά στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (7.30 μ.μ.).

-«Το αρχοντικό του Γ. Βούλγαρη στην Υδρα. Αρχιτεκτονική και Ξυλόγλυπτα». Παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου A. Προκοπίου (εκδ. Μουσείο Μπενάκη) στο Μουσείο Μπενάκη (7.30 μ.μ.).

-«Ελεύθερα Ηλεκτρόνια: Βασικές αντιδράσεις και εφαρμογές». Ομιλία του νέου ακαδημαϊκού Λουκά Χριστοφόρου στην Ακαδημία Αθηνών (7 μ.μ.).

-Αφιέρωμα στο βιβλίο «Συγκατάθεση» της ποιήτριας Ευδοκίας Οικονόμου στο θέατρο «Ελεύθερη Εκφραση-Μαίρη Ιγγλέση» (Λέσβου 8 & Απειράνθου 1, Κυψέλη). Εναρξη 8 μ.μ.

-Συζήτηση με θέμα το βιβλίο της Αθηνάς Κακούρη «Της τύχης το μαχαίρι» (εκδ. Εστία) οργανώνει η «Ελληνική Λέσχη Βιβλίου» στο Club Εκάλης (Λόφου 16-11 π.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή