Ατζεντα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΒΛΙΟ

-«Αποκάλυψη τώρα. O δρόμος προς τη Μονοκρατορία. Μέση Ανατολή, Πετρέλαια, Ισλάμ». Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Δελαστίκ (εκδ. Λιβάνη) στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 – 12 το μεσημέρι). Θα μιλήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.).

-«Ελλάδα: Βιβλία και συγγραφείς» και «Τα εκδοτικά κέντρα των Ελλήνων από την Αναγέννηση έως τον Διαφωτισμό». Παρουσίαση των εκδόσεων (υπουργείο Πολιτισμού-Εθνικό Κέντρο Βιβλίου) στο Βυζαντινό Μουσείο (7.30 μ.μ.). Την εκδήλωση θα προλογίσει ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος. Τα βιβλία θα παρουσιάσουν οι Παναγιώτης Μουλλάς και Roderick Βeaton.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

-«Οψεις του σύγχρονου ελληνικού ντοκιμαντέρ». Ομιλία του κοινωνιολόγου Γρηγόρη Πασχαλίδη στην αίθουσα προβολών της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (Τοσίτσα 11 – 8 μ.μ.) στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Διάλογοι για τα οπτικοακουστικά μέσα». «Αρχιτεκτονικά μέλη από την Αθηναϊκή Αγορά στη συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου». Διάλεξη του καθηγητή Χαράλαμπου Μπούρα στο αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Τοσίτσα 1 – 7 μ.μ.).

-Εγκαίνια του νέου εικαστικού χώρου «Αστρολάβος-artlife» (Ηροδότου 11) στις 8 μ.μ.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

-«Κινηματογραφημένες πόλεις – Μητροπόλεις» στο «Τριανόν». «Gohbi and God» του Βαγγέλη Μαδεράκη και «H κυρία των σκύλων» της Εύης Καραμπάτσου (6 μ.μ), «Βερολίνο, συμφωνία μιας μεγαλούπολης» του Βάλτερ Ρούτμαν (7 μ.μ.), «H κοιλιά του αρχιτέκτονα» (Πίτερ Γκρίναγουεϊ – 9 μ.μ.), «Τόκιο Στόρι» (Γιασουζίρο Οζου – 11 μ.μ.). Στις 8.30 μ.μ. ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα μιλήσει για τις «Μητροπόλεις».

ΜΟΥΣΙΚΗ

-Συναυλία Εθελοντισμού της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» στο κλειστό γήπεδο του OAKA (8 μ.μ.). Συμμετέχουν οι Σπύρος Παπαδόπουλος, Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Μάριος Φραγκούλης κ.ά. H είσοδος είναι ελεύθερη.

-Στο «Τσάι στη Σαχάρα» ο Μάνος Αβαράκης παρουσιάζει ανέκδοτη μελοποιημένη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη (10.30 μ.μ.). – Εντεχνα ελληνικά τραγούδια με τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο στο «Locomotive» (Παναθηναϊκού 9 – 11 μ.μ.) κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT