H «Επιστροφή» του Πίντερ σε τρεις γύρους

H «Επιστροφή» του Πίντερ σε τρεις γύρους

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας από τους πρωταγωνιστές του φετινού θεατρικού χειμώνα στην Αθήνα, δεν είναι άλλος από τον… Χάρολντ Πίντερ. Στα τέσσερα θέατρα που ήδη παρουσιάζουν έργα του, έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα! Το θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας που ανεβάζει απόψε το βράδυ το έργο «H επιστροφή» («The homecoming»), με σκηνοθέτη τον Νίκο Μαστοράκη και πρωταγωνιστές τους Γιάννη Βόγλη, Στέλιο Μάινα και Μπέτυ Αρβανίτη.

«Το έργο χωρίζεται σε γύρους, σαν να βρίσκεσαι σε αγώνα πυγμαχίας. Στο τέλος κάθε γύρου υπάρχει κάποιος που κερδίζει και κάποιος που χάνει». Σε συνέντευξη Τύπου, ο Νίκος Μαστοράκης εξήγησε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για την «Επιστροφή». Εργο της πρώιμης περιόδου του Πίντερ που παρουσιάζεται στην Ελλάδα για τρίτη φορά (Τέχνης – 67, θέατρο Κάππα – 77) από τότε που γράφτηκε (1964).

H υπόθεση μιλάει για την επιστροφή ενός διανοούμενου και της γυναίκας του στην πατρίδα. Σε μια φτωχογειτονιά του Λονδίνου και συγχρόνως σε μια βίαιη οικογένεια που αποτελείται μόνο από άντρες. Στον κόσμο τους θα εισβάλει ως καταλύτης, η μητέρα – πόρνη. Μια γυναίκα χωρίς χαρακτήρα και προσωπικότητα που φωτίζεται κάθε φορά από την παρουσία ενός άντρα. H κρυμμένη δύναμη που κουβαλάει δεν θα αποκαλυφθεί παρά μόνον στο τέλος. Παίζουν επίσης οι: Μπάμπης Γιωτόπουλος, Κωνσταντίνος Μάνος και Αλκης Παναγιωτίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή