Περιπλους

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Ελλάδα στην Οδησσό

Οπως κάθε χρόνο, η επέτειος της 25ης Μαρτίου προκαλεί τη διοργάνωση εκδηλώσεων ελληνικού ενδιαφέροντος στην Οδησσό με την πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Ιδιαίτερη βαρύτητα για το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει η παρουσίαση της μεγάλης έκθεσης «O Παρθενών και η Δυτική Ζωφόρος: αποκατάσταση και συντήρηση» αρχικά στην Οδησσό (Ουκρανικό Θέατρο, 2-25 Μαρτίου) και κατόπιν στο Κίεβο (Ουκρανικός Οίκος, 2-21 Απριλίου). H έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί στο Βουκουρέστι, το Βελιγράδι, τα Σκόπια, την Αλεξάνδρεια, τη Λευκωσία και το Ζάγκρεμπ. Κεντρική θέση έχει η Δυτική Ζωφόρος – εκμαγείο από τεχνητό μάρμαρο κατασκευασμένο από μήτρες των αρχών του 19ου αιώνα που υπάρχουν στο Βρετανικό Μουσείο. H ζωφόρος αποτελείται από 16 τεμάχια, ύψους ενός μέτρου και συνολικού μήκους 21,2 μέτρων και κατασκευάστηκε με δαπάνες του ΕΙΠ. Υπάρχουν επίσης αρχιτεκτονικά σχέδια των M. Κορρέ, N. Τογανίδη, K. Ζάμπα και Π. Κουφόπουλου. O Ελληνικός Πολιτιστικός Μήνας στην Οδησσό περιλαμβάνει πολλές ακόμη εκδηλώσεις (διαλέξεις, εκθέσεις, εκδόσεις, κ.ά).

Μεταφράζοντας Καμί

Η Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας αποφάσισε να βραβεύσει τη μετάφραση της ποιήτριας Ολυμπίας Καράγιωργα του έργου του Αλμπέρ Καμί «Καλλιγούλας». H κριτική επιτροπή της Εταιρείας επέλεξε τη συγκεκριμένη μετάφραση του σημαντικού αυτού έργου ανάμεσα στις καλύτερες μεταφράσεις έργων ξένης λογοτεχνίας στα ελληνικά για τα έτη 2000 και 2001. H επίδοση του βραβείου στην Ολυμπία Καράγιωργα θα γίνει σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο της Αθήνας την Τρίτη 19 του μηνός (7.00 μ.μ.).

«Ομάδα εκτάκτου ανάγκης» στο «FaDo» (Αγ. Γεωργίου 43, Χαλάνδρι – 10.30 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή