H Αλίκη Καγιαλόγλου τραγουδάει Χατζιδάκι

H Αλίκη Καγιαλόγλου τραγουδάει Χατζιδάκι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάμεσα σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά έργα της έκθεσης, «O Χρυσός Αιώνας της Ολλανδικής ζωγραφικής», στην Εθνική Πινακοθήκη, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η παρουσίαση ενός νέου, ξεχωριστού cd. O τίτλος του τα λέει όλα… «H Αλίκη Καγιαλόγλου τραγουδάει Μάνο Χατζιδάκι».

Την εκδήλωση προλόγισε η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, η οποία, ντυμένη στα κόκκινα, μίλησε με ενθουσιασμό για τη φιλοξενία καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στον χώρο της Πινακοθήκης. «Είναι σημαντικό να ψηλαφήσουμε τη μνήμη ανθρώπων, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, οι οποίοι έφεραν την ποίηση στο στόμα του λαού. Στόχος μας είναι να κάνουμε συρμό την υψηλή τέχνη και όχι τον Big Brother». «Οταν σου «απαγορεύουν» να τραγουδήσεις, δεν σου μένει τίποτε άλλο παρά να τραγουδήσεις». Ελαφρώς τρακαρισμένη και συγχρόνως αφοπλιστική, η Αλίκη Καγιαλόγλου, η οποία έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διεύθυνση και την παραγωγή του νέου της δίσκου (χορηγός επικοινωνίας ανέλαβε την τελευταία στιγμή ο όμιλος Alpha) καλωσόρισε το κοινό της, μεταξύ των οποίων, καλλιτέχνες, φίλους και μαθητές. «Πάντα λέω μια προσωπική ιστορία με αυτά που πρόκειται να τραγουδήσω», τόνισε χαρακτηριστικά. H νέα της δουλειά είναι «ένας τρυφερός τρόπος για να ευχαριστήσει τον Μάνο Χατζιδάκι. H επιλογή των τραγουδιών δεν έγινε τυχαία. Τραγούδια αγαπημένα, χιλιοειπωμένα, όπως «Θάλασσα πλατειά», «Τα παιδιά του Πειραιά», «Μην τον ρωτάς τον ουρανό», «Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι», «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι», «Σ’ αγαπώ». «Μελωδίες που τραγουδούσα τον καιρό της εφηβείας μου, προσπαθώντας να μιμηθώ τις αξέχαστες φωνές όσων τα ερμήνευσαν. Μέχρι σήμερα κουβαλάω όλη την τρυφερότητα που αισθάνομαι γι’ αυτά… Μερικοί αναρωτιούνται γιατί δεν λέω κάτι καινούργιο. Τι θα πει παλιό, τι καινούργιο; Τα έργα του Χατζιδάκι έχουν τη μαγική ικανότητα να αναγεννώνται».

Στη συνέχεια η Αλίκη Καγιαλόγλου μαζί με τον Μίλτο Λογιάδη στο πιάνο (ο οποίος την συνοδεύει και στο cd) ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο τέσσερα από τα τραγούδια που περιλαμβάνει η νέα παραγωγή: «Ξημερώνει», «Εχω ένα μυστικό», «Κάπου υπάρχει η αγάπη μου», «Ιλισσός». Το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού ακολούθησε η a capella ερμηνεία του τραγουδιού «Ομορφη που είναι η Κρήτη» («Καπετάν Μιχάλης») από την Αλ. Καγιαλόγλου, ενώ λίγο καλό κρασί και εκλεκτοί ρεβυθοκεφτέδες περίμεναν όσους παρέμειναν μετά το τέλος της εκδήλωσης.Σ. B.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή