Ατζεντα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου με τον Νίκολας Κίναστον στην αίθουσα Φίλων του Μεγάρου Μουσικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα έργα του Μπαχ: Φαντασία και Φούγκα σε ρε μείζονα, τρία Πρελούδια, Πασακάλια και φούγκα σε ντο ελάσσονα, Τοκάτα και Φούγκα σε ρε ελάσσονα, πέντε χορωδιακά Πρελούδια και την Chaconne από την Παρτίτα Νο 2. Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ. Στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» (8.30 μ.μ.) εμφανίζεται το κουιντέτο εγχόρδων της Δρέσδης με έργα Μότσαρτ, Ονσλοβ και Σούμπερτ. Σολίστ στο πιάνο ο Ούβε Μάτσκε.

«Ρέκβιεμ» του Μπραμς στη Λυρική Σκηνή με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Διευθύνει ο Ελευθέριος Καλκάνης. Σολίστ οι Μάτα Κατσούλη (σοπράνο) και Λούης Μανίκας (βαρύτονος). Συμμετέχει η Μικτή Δημοτική Χορωδία Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή. Εναρξη 7 μ.μ.

«Κρουστών – Δράσις σε μαύρο φόντο». Το μουσικό πολυθέαμα του Νίκου Τουλιάτου και της ομάδας κρουστών «Ηχόδραση» στο θέατρο «Κνωσός» (Πατησίων και Κνωσού 11-9 μ.μ.) για μια τελευταία βραδιά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις για κρουστά του N. Τουλιάτου και τραγούδια των Θ. Μικρούτσικου, Δ. Σαββόπουλου, Δ. Λάγιου και Γ. Μαρκόπουλου. Ερμηνεύει ο Κώστας Θωμαΐδης. Επίσης, συμμετέχουν οι Κυριακή Τσακιρίδου, Βασίλης Γιαννάκογλου, Αννα Θύμιου, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Κορίνα Βρακατσέλη κ. ά.

«Τα Θεία Πάθη». Συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Βάρης με εκκλησιαστικούς βυζαντινούς ύμνους. Συμμετέχει πολυμελής βυζαντινή χορωδία υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Ναούμ. Αφηγητής ο Δημήτρης Μαχάς. Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ.

«Διάφανα κρίνα» απόψε και αύριο στον «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης – 10.30 μ.μ.) για δύο ακόμη βραδιές. Τιμή εισιτηρίου με ποτό 12 ευρώ.

«Format». Ηλεκτρονικά κρουστά, τέκνο και φανκ μουσική στο «Μικρό Μουσικό Θέατρο» (Βεΐκου 33, Κουκάκι-10 μ.μ.). Ερμηνεύουν οι Γιάννης Νησίδης, Δημήτρης Τσουργιάννης και Παντελής Παντελόπουλος.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ενύσταξεν η ψυχή του». Τελετουργικό δρώμενο με μοιρολόγια του έρωτα και του θανάτου στο «Αλεκτον» (Σφακτηρίας 23, Κεραμεικός-10 μ.μ.) μέχρι και τη M. Παρασκευή κάθε βράδυ στις 10 μ.μ. H σύνθεση των κειμένων και η σκηνοθεσία είναι της Αννας Σωτρίνη. Σκηνικά-κοστούμια: Γιούλα Χατζηγεωργίου. Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας. Φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης. Παίζουν οι Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, Ερμίνα Γεράρδη, Ελευθερία Γεροφωκά, Μπάμπης Καλαντζής κ. ά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 11 Μαΐου λήγει ο διαγωνισμός θεατρικού σεναρίου για νεαρούς συγγραφείς που οργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Maladie d’ Αmour-Θέατρο των Τεχνών». Πληροφορίες: τηλ. 0410 – 285.684.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή