Εικαστικά στο Ρέθυμνο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

T ο Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης μπαίνει δυναμικά στα θερινά εικαστικά γεγονότα, με τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις που εγκαινιάζονται στο Ρέθυμνο την Παρασκευή 17 του μηνός. H «Αφή στον Κύκλο», όπως ονομάζεται η πρώτη, είναι μια εικαστική παρέμβαση των καλλιτεχνών της ομάδας «Αφή», στο Τζαμί Ιμπραήμ Χαν στη Φορτέτσα. Οκτώ κολόνες που σχηματίζουν κύκλο ακολουθώντας τη φόρμα του τεμένους, με υλικά τα οποία διαπραγματεύεται ο κάθε καλλιτέχνης. Συμμετέχουν οι: Μαρία Γρηγορίου, Inger Carlsson, Τζούντιθ Αλλεν Ευσταθίου, Κορίννα Κουτούζη, Δέσποινα Πανταζοπούλου, Γιάννης Παπαδόπουλος και Θεοδώρα Χωραφά.

Η δεύτερη έκθεση, «Το ναυάγιο της γαλήνης», είναι μια ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος Μαρίας Λοϊζίδου, που θα παρουσιάζεται στο χώρο Πυροβολικό στη Fortezza. Στο χώρο τέχνης 8 (Χειμάρρας 8), μεταφέρεται η πετυχημένη έκθεση «Πορφυρή Γαία», που είχε γίνει στη Μονή Φυρόγια της Σίφνου το καλοκαίρι του 2001. Οι καλλιτέχνες Γιώργος Γυπαράκης, Δημήτρης Ζουρούδης, Λίζη Καλλιγά, Πόπη Κρούσκα, Χάρης Κοντοσφύρης, Μαρία Λοϊζίδου, Ελένη Λύρα, Γιάννης Μίχας, Αγγελος Σκούρτης και Παντελής Χανδρής ερευνούν τη δυνατότητα μεταφοράς του έργου που έγινε isitu, σε συμβατικό εκθεσιακό χώρο. H τελευταία έκθεση, «Ανθρωποι-Πρόσωπα-Μορφές» στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης «Λ. Κανακάκις» και του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης (Χειμάρρας 5) είναι μια περιπλάνηση στην ανθρώπινη μορφή. Ετσι όπως εμφανίζεται μέσα από τα έργα των Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ού αιώνα, από τον Νικόλαο Γύζη έως τον Ασπάσιο Χαρωνιτάκη. O κορμός της έκθεσης συγκροτείται από τα έργα της μόνιμης συλλογής του Ρεθύμνου και συμπληρώνεται με έργα δανεισμένα από την Εθνική Πινακοθήκη, συλλέκτες και καλλιτέχνες. Θα εκτεθούν έργα των: Μιχάλη Αρφαρά, Γιάννη Γαΐτη, Περικλή Γουλάκου, Θεόφιλου, Μάκη Θεοφυλακτόπουλου, Νικηφόρου Λύτρα, Γιάννη Μόραλη, Γιώργου Μαυροϊδή, Δημήτρη Μυταρά, Χρύσας Ρωμανού, Γιώργου Ρόρρη, Γιάννη Τσαρούχη, Κώστα Τσόκλη, Γιώργου Χατζημιχάλη, Γιάννη Ψυχοπαίδη κ.ά. Εως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Χοροθέατρο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή