Δύο «δυνατά» ντουέτα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο βρετανικά ντουέτα -από τα πιο «δυνατά» ονόματα της ξένης μουσικής- μας επιφυλάσσει η επόμενη εβδομάδα. Από τη μια, η συναυλία των ποπ αστέρων Pet Shop Boys, που ξανάρχονται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, και απ’ την άλλη η συναυλία των ηλεκτρονικών Chemical Brothers, οι οποίοι μας επισκέπτονται για πρώτη φορά, είναι αναμφισβήτητα δύο κορυφαία μουσικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού. Οι Pet Shop Boys εμφανίζονται την Τετάρτη 19 Ιουνίου στη Τεχνόπολη στο Γκάζι, συμμετέχοντας στο ηλεκτρονικό φεστιβάλ «Electronights». Από το 1984 που κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ μέχρι σήμερα, έχουν κάνει δεκάδες επιτυχίες και έχουν αποδείξει ότι μπορούν πολύ εύκολα να κινούνται από την ντίσκο στο house και το τέκνο, χωρίς να χάνουν το προσωπικό τους στίγμα. Οσοι βρεθούν στη συναυλία τους, εκτός των άλλων, θα ακούσουν και τα τραγούδια του καινούργιου και πιο ώριμου άλμπουμ της καριέρας τους «Release».

Το προηγούμενο βράδυ, οι Chemical Brothers συστήνονται live στο αθηναϊκό κοινό στην πλαζ της Φρεαττύδας στον Πειραιά. O Τομ Ρόουλαντς και ο Εντ Σίμονς ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’90. Το σινκλ «14th Century Sky» (1994) δημιούργησε νέες αντιλήψεις για τη χορευτική μουσική, συνδυάζοντας τέκνο, άσιντ τζαζ και πανκ ροκ και τους έκανε μία από τις πιο περιζήτητες μπάντες για remixes. Στη συναυλία τους στον Πειραιά θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που συνδυάζει μουσική με εντυπωσιακούς φωτισμούς. Είναι οι πρωταγωνιστές του μονοήμερου φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής «Let’s CU Dance», στο οποίο συμμετέχουν επίσης οι Soundforce, δηλαδή ο Αντώνης Κωνσταντινίδης των Omega Vibes, με τον Ρικάρντο και άλλα μέλη των KLF, καθώς επίσης και ο Κωνσταντίνος Βήτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή