Λαμπερή η απονομή των βραβείων «K. Κουν»

Λαμπερή η απονομή των βραβείων «K. Κουν»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που είτε εν γνώσει είτε εν αγνοία τους, μας στηρίζουν στη διαδρομή μας. Είμαι απλά εκπρόσωπος ενός γεγονότος. Αυτό που βραβεύεται έχει ονοματεπώνυμο, αλλά σίγουρα δεν είμαι εγώ! Είναι όλοι οι συντελεστές της παράστασης. Δεν είναι εύκολο να προσπαθείς να δημιουργήσεις στις συνθήκες που επικρατούν… Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην ληστέψουν τα όνειρά μας». Ντυμένος με ένα πέτσινο μπουφάν, κόκκινο φουλάρι, φαρδιά παντελόνια και μπότες, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, παρέλαβε χθες το Βραβείο Σκηνοθεσίας «Κάρολος Κουν 2002», για την παράσταση, «Εθνικός Υμνος». H τελετή απονομής των Βραβείων Κουν αλλά και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2002, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επισημότητα στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος», του Μεγάρου Μουσικής, παρουσία γνωστών εκπροσώπων του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου.

Το Βραβείο Ερμηνείας «Κάρολος Κουν» απονεμήθηκε στον Δημήτρη Μαύρο, για την ερμηνεία του στον ρόλο του Στέλιου στους «Εκτελεστές» του Γ. Σκούρτη, που παρουσιάστηκε στο θέατρο Τέχνης. H παράσταση «O Εβρος απέναντι» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, απέσπασε το Βραβείο Δραματουργίας «Κάρολος Κουν», ενώ το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου της Ενωσης Κριτικών, δόθηκε στην Ελένη Χατζηαργύρη, για την ερμηνεία της στον ρόλο της «Κυρίας Κλάιν» στο «Θέατρο Εξαρχείων», αλλά και για την συνεισφορά της στο ελληνικό θέατρο. «Οσο μεγαλώνουμε γινόμαστε πιο ευσυγκίνητοι. Θέλω απλώς να ευχαριστήσω την επιτροπή για τη μεγάλη τιμή που μου γίνεται», είπε η ίδια η ηθοποιός, που παρέλαβε το βραβείο της από τον Παύλο Μάτεσι. Το Βραβείο Θεατρολογικού Συγγράματος δόθηκε στην καθηγήτρια Ζωή Σαμαρά για το σύγγραμμά της «Τα άδυτα του σημείου», η Διάκριση Θεατρικού Οργανισμού της Περιφέρειας στις «Νέες Μορφές» Θεσσαλονίκης και τέλος η Διάκριση Νέου Δημιουργού στη Μαρία Λουίζα Παπαδοπούλου, για τη σκηνοθεσία της παράστασης «Το νησί των σκλάβων» του Μαριβώ στο θέατρο «Τεχνοχώρος υπό σκιάν».

Το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής απέσπασε ο Αντώνης Κοντογεωργίου, για την εργασία του στη διεύθυνση των χορωδιών EPT και Μακεδονίας, τη Διάκριση Συγγράματος, ο Νίκος Μαλιάρας για το σύγγραμμά του «Το ελληνικό δημοτικό τραγούδι», την Τιμητική Διάκριση Δισκογραφίας, η εκδοτική εταιρεία «Σείριος» για το άλμπουμ «Jani Christou Vol, 1-4», τη Διάκριση Οργανισμού, το Φεστιβάλ Ναυπλίου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Βακαρέλη και τέλος την Τιμητική Διάκριση Νέου Μουσικού ο κόντρα τενόρος Νικόλαος Σπανός, για τη συμμετοχή του στην όπερα «Ξέρξης» του Χέντελ, στη Λυρική. Σ. B

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή