Μουσική/Raining Pleasure

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε μια διαφήμιση (της Cosmote) και μόνον ένας δίσκος (το «Flood») για να ψιθυρίσει ολόκληρη η Ελλάδα το όνομά τους. Οι 25χρονοι «Raining Pleasu -re», τέσσερα παιδιά της διπλανής πόρτας από την Πάτρα, είναι κατά γενική ομολογία η σημαντικότερη νέα άφιξη στην ελληνική μουσική σκηνή τα τελευταία χρόνια. H κιθαριστική τους ποπ είναι φρέσκια, σοβαρή, δεν μαϊμουδίζει (παιδική ασθένεια των περισσότερων εγχώριων γκρουπ), ενώ η επιλογή τους να τραγουδήσουν αγγλικό στίχο δικαιώνεται εκ των πραγμάτων.

Το 2002 τούς εκτόξευσε αλλά η φετινή τους επιτυχία ήταν η κορυφή του παγόβονου: οι «Raining Pleasure» είναι οκτώ χρόνια μαζί κι έχουν να επιδείξουν τρεις ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές. Οταν άλλαξαν εταιρεία, άλλαξε και η ζωή τους. Δεν κυνηγούν τη δημοσιότητα (θυμίζουν κάπως την μάλλον αγοραφοβική στάση των «Στέρεο Νόβα» στα πρώτα τους βήματα) αλλά γεμίζουν ασφυκτικά τα κλάμπ που παίζουν και μετρούν ήδη ένα εξώφυλλο σε μουσικό περιοδικό. Πίνουν νερό στο όνομα της Λένας Πλάτωνος, αρνούνται να μετακομίσουν στην Αθήνα, είναι cool. Κρατήστε αυτό το τελευταίο: ο κόσμος δείχνει να έχει ανάγκη από τέσσερις ακομπλεξάριστους Πατρινούς που κάνουν το κέφι τους. Αν συνεχίζουν να γράφουν και καλή μουσική, ακόμα καλύτερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή