Σύγχρονη χορογραφία από τον B. Μάλαχοφ

Σύγχρονη χορογραφία από τον B. Μάλαχοφ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οπως γνωρίζετε, είμαι χορευτής. Αισθάνομαι αμήχανα όταν μιλάω για τον χορό. Μου είναι πολύ πιο εύκολο να χορεύω!». Αυτά ήταν και τα πρώτα λόγια του Βλαντιμίρ Μάλαχοφ, χθες σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν από την επανεμφάνισή του, στο Μέγαρο Μουσικής. O γνωστός Ρώσος χορευτής, μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη «Ζιζέλ» (που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια των γιορτών) βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα. Μαζί του, έξι αστέρια της διεθνούς χορευτικής σκηνής, σε ένα εντυπωσιακό «Γκαλά Χορού», που είχε πρεμιέρα χθες, στην αίθουσα Φίλων της Μουσικής. Από τον Ζορζ Μπαλανσίν έως τον Γουίλιαμ Φόρσαϊθ και τον Στάντον Γουέλτς. Από τον Κένεθ Μακμίλαν έως τον Ρενάτο Ζανέλα και τον Κρίστιαν Σπακ. Χορογραφίες του 20ου αιώνα, κλασικές, νεοκλασικές ακόμη και σύγχρονες. «Δεν έχω πρόβλημα με τον διαχωρισμό του κλασικού από τον σύγχρονο χορό», δηλώνει εξάλλου ο Βλαντιμίρ Μάλαχοφ. «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι εδώ, αυτή τη φορά μαζί με τους αγαπημένους μου φίλους, ειδικά την Τζούλι Κεντ, πρώτη χορεύτρια του Αμέρικαν Μπαλέ Θίατερ, με την οποία χόρευα για πολλά χρόνια». Ντυμένος με ένα μαύρο πέτσινο παντελόνι και ένα κολλητό μπλουζάκι, ο Ρώσος χορευτής, μίλησε για το τρακ που αισθάνεται λίγο πριν από την πρεμιέρα, ειδικά όταν πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα. «Ελπίζω το κοινό και οι χορευτές που συμμετέχουν να απολαύσουν την παράσταση».

Η ομάδα των χορευτών που εμφανίζεται μαζί του, αποτελείται από νέους σολίστ, όπως η δεκαοχτάχρονη Πολίνα Σεμιόνοβα και ο εικοσάχρονος Αρτεμ Σπιλέφσκι, πρώτοι χορευτές του Μπαλέτου της Κρατικής Οπερας του Βερολίνου. «Μου αρέσει να παρουσιάζω στο κοινό, τη νεώτερη γενιά των χορευτών. O καιρός περνάει κι εμείς κάποτε θα σταματήσουμε να χορεύουμε…», τόνισε ο B. Μάλαχοφ.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει τις χορογραφίες «Grand Pas de Deux» του Κριστιάν Σπακ, «Comme NeveAl Sole» (Ρολάντο Νταλέσιο), «Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, «Pas de Deux» (Ρόμπερτ Χιλ) και «Voyage», ένα έργο του Ρενάτο Ζανέλα, ειδικά χορογραφημένο για τον B. Μάλαχοφ. Ακολουθούν στο δεύτερο μέρος, «Ithe Middle, somewhat elevated» (Γ. Φόρσαϊθ), «Manon, Bedroom Pas de Deux» (Κένεθ Μακμίλαν), «Pas de Deux» (Z. Μπαλανσίν), «Clear» (Στ. Γουέλτς) και τέλος η χορογραφία του Ντέιβιντ Πάρσονς «Caught», ένα εντυπωσιακό «ιπτάμενο» σόλο του B. Μάλαχοφ.

Το «Γκαλά Χορού» θα επαναληφθεί απόψε, αύριο και μεθαύριο (8.30 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή