Περιπλους

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«O Αγιος της μοναξιάς»

Με νέο -το τέταρτο- βιβλίο της ετοιμάζεται να συναντήσει τους αναγνώστες, τις αμέσως επόμενες μέρες η Ιωάννα Καρυστιάνη. Τίτλος του «O Αγιος της μοναξιάς» (θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Καστανιώτης») και θέμα του έχει μια ερωτική ιστορία της εποχής μας, με σκηνικό και ουσία την παραίτηση και τη μοναχικότητα, που οδηγούν στον εσωτερικό εγκλεισμό σαν το μόνο ασφαλές καταφύγιο του καθενός. Ενα πολυπρόσωπο μυθιστόρημα, (η Στέλλα Σαλαγιά, ο Σίμος Σεμερτζίδης, η Κλαίρη, ο Λεόντιος, η Μόρφω, ο Ιορδάνης, η Lady Giannoula…), στο οποίο η βραβευμένη συγγραφέας παρουσιάζει έναν κόσμο που έχει ανάγκη να αγαπήσει ξανά, με κάθε τίμημα, τη ζωή, τον τόπο του, κάτι…

Μια ταινία στη σκηνή

Ποιος δεν θυμάται την αγαπημένη ταινία με τον Δημήτρη Χορν την αισθησιακή Ιβόν Σανσόν και τον Βασίλη Αυλωνίτη; H κινηματογραφική επιτυχία του Γιώργου Τζαβέλλα «Μια ζωή την έχουμε» παίζεται από χθες στο θέατρο «Παρκ», σε απόδοση της Ελένης Μαβίλη, σκηνοθεσία- διασκευή του Αντώνη Καλογρίδη με πρωταγωνιστές τους Ρένο Χαραλαμπίδη, Θάλεια Προκοπίου, Σπύρο Καλογήρου, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Κοσμά Ζαχάρωφ, Γιώργο Βελέν. H γνωστή αγαπημένη ιστορία του καταπιεσμένου Κλέωνα, υπαλλήλου τραπέζης, δειλού αλλά ερωτευμένου με την Μπιμπή, μια κοκότα πολυτελείας και ερωμένη του διευθυντή του. Ολα ξεκινούν από τη στιγμή που ο ήρωας ανακαλύπτει ότι το ταμείο του έχει πλεόνασμα ενός εκατομμυρίου (κλασική παραμένει η ατάκα «ένα εκατομμύριο, εκατόν μία χιλιάδες, εκατόν μία και δέκα»0…) και μπαίνει στον πειρασμό να πάρει τα λεφτά. Τα τραγούδια που ακούγονται στην παράσταση είναι του Μιχάλη Σουγιούλ ιδωμένα με τη φρέσκια ματιά του Κωστή Τζανοκωστάκη.

Τα εντεκάχρονα της Σάνης

Σπουδαία ονόματα του χορού, της μουσικής και των εικαστικών, όπως ο Ιγκ. Ζελένσκι, ο Μπ. Μελντάου, η Κλ. Ντελμέρ, η Λ. Ντάουνς, η Οπυ Ζούνη, ο Γιώργος Βορρές κ.ά. αγκαλιάζουν το πολυδιάστατο και αυτο-χρηματοδοτούμενο SANI Festival που διανύει φέτος το 11ο χρόνο στη Σάνη Χαλκιδικής. Την αυλαία ανοίγει στις 12 Ιουλίου το γκαλά χορού με τον Ρώσο Ζελένσκι σε μια παράσταση με αποσπάσματα των έργων «Απόλλων Μουσηγέτης», «Λίμνη των κύκνων», «Κουρσάρος» και «Scheherazade». Τη σκυτάλη παίρνει το μίνι φεστιβάλ τζαζ, με τους BradMehldau Trio, Chico FreemaY Guataca, Βασίλη Τσαμπρόπουλο Trio. Στο λόφο της Σάνης θα ανηφορίσουν στη συνέχεια οι Κλαούντια Ντελμέρ, η Μεξικάνα Λίλα Ντάουνς, η Δήμητρα Γαλάνη με τη Μελίνα Ασλανίδου και ο Γιάννης Κότσιρας. Το Sani ART Centre -ο νέος χώρος στη Μαρίνα της Σάνης- θα φιλοξενήσει εκθέσεις των Οπης Ζούνη, Γιάννη Κοψιδάκη, και του Γιώργου Βορρέ.

Το βιβλίο ενός ξενοδοχείου

Δέχθηκε τον πρώτο της πελάτη το 1863. Πρόκειται για το ξενοδοχείο πολυτελείας «Μεγάλη Βρεταννία». Για την ιστορία του πιο ιστορικού ελληνικού ξενοδοχείου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κέρκυρα» λεύκωμα με τίτλο «H ιστορία της Μεγάλης Βρεταννίας», με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Απ. Δοξιάδη, το ΕΛΙΑ, κ. ά. H τιμή του τόμου είναι 50 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή