Αύξηση επιχορηγήσεων του EKK για νέες ταινίες

Αύξηση επιχορηγήσεων του EKK για νέες ταινίες

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση της χρηματοδότησης ταινιών από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και μείωση των εξόδων του, σημειώθηκε στον απολογισμό του EKK για το 2002. O απολογισμός παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του EKK, Διαγόρα Χρονόπουλο, στην ετήσια γενική συνέλευση του Κέντρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η χρηματοδότηση της παραγωγής των ταινιών εκ μέρους του EKK, αυξήθηκε και έφτασε στο 58% του προϋπολογισμού, ενώ τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 12%. Στη συνέλευση παρουσιάστηκαν και τα πρώτα στοιχεία του διαχειριστικού απολογισμού για το α΄ εξάμηνο του 2003. Ωστόσο, παρά τη θετική εξέλιξη των αριθμών, σε εκκρεμότητα παραμένει η ροή της χρηματοδότησης από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού.

Σε στάδιο παραγωγής, αυτήν τη στιγμή βρίσκονται 28 ταινίες μεγάλου μήκους, ενώ 146 σκηνοθέτες, που συνεργάζονται με το EKK, βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας ενός σχεδίου παραγωγής. Εμφαση δίνεται στους νέους κινηματογραφιστές, καθώς οι 19 από τις 28 ταινίες είναι πρώτες ή δεύτερες ταινίες νέων δημιουργών.

Για την ερχόμενη κινηματογραφική σεζόν, το βασικό ζήτημα που θα απασχολήσει το EKK, σύμφωνα με τον Διαγόρα Χρονόπουλο, θα είναι η διανομή των ταινιών. Αλλαγές πρόκειται να γίνουν και στη λειτουργία του δικτύου διανομής του EKK μέσω των αιθουσών Filmcenter. Τέλος, μέσα στα άμεσα σχέδια του EKK είναι η ψηφιοποίηση των ελληνικών ταινιών.

Το κόστος του σχεδίουν υπολογίζεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ, που θα εκταμιευθεί από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή