«Τα σπάσανε» Συνοδινού και Ευαγγελάτος

«Τα σπάσανε» Συνοδινού και Ευαγγελάτος

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O επίλογος σύντομης αλλά εκρηκτικής «συνεργασίας», που δεν έμελλε να δει ποτέ το φως της σκηνής, γράφτηκε χτες με μια σύντομη ανακοίνωση του «Ελληνικού Φεστιβάλ», που, ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, λέει μισές αλήθειες: «Το Ε.Φ. ανακοινώνει ότι η κ. Αννα Συνοδινού απέστειλε επιστολή παραίτησής της για λόγους υγείας από το ρόλο της Εκάβης που επρόκειτο να ερμηνεύσει στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη, την οποία θα παρουσιάσει το Αμφι-Θέατρο σε μετάφραση – σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου στις 25 και 26 Ιουλίου στην Επίδαυρο. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Το ρόλο της Εκάβης θα ερμηνεύσει η κ. Δέσποινα Μπεμπεδέλη».

Η κ. Συνοδινού, που επρόκειτο να επανεμφανιστεί στην Επίδαυρο μετά πολλά χρόνια -έπειτα από «προξενιό» που έκανε μεταξύ αυτής και του κ. Ευαγγελάτου ο πρόεδρος του Ε.Φ. Περικλής Κούκος, στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει το αίτημα και των δύο για συμμετοχή στα Επιδαύρια- αντιμετωπίζει όντως κάποιο πρόβλημα στη μέση και οι γιατροί τής συνέστησαν ανάπαυση.

Είναι όμως βέβαιο ότι αυτό το πρόβλημα έχει… ψυχοσωματικές αιτίες, γιατί μεταξύ της πρωταγωνίστριας και του κ. Ευαγγελάτου είχε προκύψει τις δύο τελευταίες εβδομάδες εντονότατη αντιπαράθεση. Ενα μόλις μήνα πριν από την πρεμιέρα, διότι τότε, δηλαδή εξαιρετικά καθυστερημένα, άρχισαν οι δοκιμές για την προετοιμασία της παράστασης, εξαιτίας άλλων απασχολήσεων του σκηνοθέτη (σκηνοθεσία της όπερας «Σαμψών και Δαλιδά» με τη Λυρική στο Ηρώδειο, εξετάσεις φοιτητών στο Τμήμα Θεάτρου του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.ά.).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ένταση είχε προκύψει εξαρχής, με δεδομένη την ανησυχία της κ. Συνοδινού για το λίγο χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους για πρόβες, πράγμα που δεν απέκρυψε από τον κ. Ευαγγελάτο. Εντάθηκε όμως η διάσταση όταν αντιλήφθηκε «σκηνοθετικές αυθαιρεσίες που δεν την έβρισκαν σύμφωνη». Εστειλε μάλιστα σχετικές επιστολές στη διοίκηση του Φεστιβάλ και έλαβε κι εκείνη από τον κ. Ευαγγελάτο άλλες, «σχεδόν προσβλητικές», καθώς ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στην πρωταγωνίστρια.

Πρώτα ήρθε, λοιπόν, το ψυχολογικό λουμπάγκο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή