Περιπλους

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεγχος υψών

Περιορισμούς στα ύψη των οικοδομών που «βλέπουν» τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος (εκεί χωροθετήθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών), πρότεινε προχθές το βράδυ το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. O έλεγχος των υψών που δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 18 μ. σε κάθε οικοδομή, η οποία θα ανεγείρεται από δω και στο εξής, αφορά κυρίως τις οικοδομές στις οδούς Αλκμαίωνος και Δράκοντος, που όμως θα καλύπτουν μεγαλύτερο πλάτος εάν μπορούν. Εν τω μεταξύ επιτρέπεται η γενική κατοικία απαγορεύονται όμως όλες οι άλλες επαγγελματικές χρήσεις παρά μόνο εκείνες που είναι συμβατές με τον αρχαιολογικό χώρο. Ολα αυτά θα συνεκτιμηθούν και από το ΥΠΕΧΩΔΕ ώστε να εκδοθεί μια κοινή απόφαση. Ωστόσο πολλοί ιδοκτήτες ήδη αντιδρούν αφού θέλουν να αποδεσμεύσουν τις ιδιοκτησίες τους προκειμένου να χτίσουν.

Στην Πάτρα της ποίησης

Ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή στην Πάτρα, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, το 23ο Συμπόσιο Ποίησης με θέμα «H μετάφραση της ποίησης». Οι Λύντια Στεφάνου, Νάσος Βαγενάς, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Σόνια Ιλίνσκαγια, Θεοδόσης Πυλαρινός, κ.ά. θα συζητήσουν για τη μετάφραση του ελεύθερου στίχου και για τη μετάφραση της ποίησης από διάφορες γλώσσες (γαλλικά, ρωσικά, βουλγαρικά, αγγλικά) και τις δυσκολίες.

Παραμύθια σε παράσταση

Δύο ελληνικά λαϊκά παραμύθια, σε διασκευή και σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου, παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι το Κρατικό Θέατρο B. Ελλάδος. H παράσταση έχει τίτλο «Το αθάνατο νερό» και βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι, καθώς και στο παραμύθι «H όμορφη Αρτανασή». H παράσταση θα παιχτεί σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε παραλίες και κάμπινγκ όλης της Ελλάδας σε συνεργασία με τα «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα», αρχής γενομένης από το κάμπινγκ στο Φανάρι Κομοτηνής, αύριο, στο κάμπινγκ Μπάτη της Καβάλας την Τρίτη, στο Γκολφ Αφάντου Ρόδου στις 16 Ιουλίου κλπ. Παίζουν οι ηθοποιοί M. Γούναρης, Δ. Διακοσάββας, Δ. Ξανθόπουλος, K. Σαγιά, M. Φράγκου κ.ά.

Βραβείο στον Τάσο Αποστόλου

Σημαντική διάκριση μεταξύ περίπου 100 νέων λυρικών τραγουδιστών απ’ όλο τον κόσμο οι οποίοι πήραν μέρος στο διεθνή διαγωνισμό λυρικού τραγουδιού που γίνεται κάθε χρόνο στο Μιλάνο απέσπασε ο νέος Ελληνας βαρύτονος και ηθοποιός Τάσος Αποστόλου. Στον Ελληνα τραγουδιστή απονεμήθηκε το B’ Βραβείο, πρώτο ανδρικό στην ουσία, αφού το A΄ δόθηκε σε υφίφωνο. Κατόπιν αυτού, ο Τάσος Αποστόλου θα λάβει μέρος, μαζί με άλλους διακεκριμένους τραγουδιστές, σε κοντσέρτο με άριες που θα δοθεί στα μέσα του μηνός στο Μιλάνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή