Με Μότσαρτ ξεκινά ο μουσικός Ιούλιος στη Μικρή Επίδαυρο

Με Μότσαρτ ξεκινά ο μουσικός Ιούλιος στη Μικρή Επίδαυρο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουν περάσει εννέα χρόνια από τότε που στο πανέμορφο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου άναψαν τα φώτα για την πρώτη εκδήλωση. Από τότε, το θέατρο δεν έχει σταματήσει να δίνει το παρόν στην καλοκαιρινή πολιτιστική σκηνή της χώρας, ενώ από πέρσι ανήκει στην «οικογένεια» του Ελληνικού Φεστιβάλ, το οποίο έχει την ευθύνη των εκδηλώσεων.

Παράλληλα, το μίνι φεστιβάλ του «Μουσικού Ιουλίου» συνδέθηκε με τη «Γιορτή των Καρπών της Γης», το πανηγύρι Αγροτουρισμού, στην προκυμαία του λιμανιού της Αρχαίας Επιδαύρου, που ξεκίνησε από τον Σύλλογο των Φίλων της Μουσικής το 1998 αποσκοπώντας στην προώθηση των προϊόντων της Αργολίδας και της υπόλοιπης Πελοποννήσου. Φέτος, ο «Μουσικός Ιούλιος» συμπίπτει και με τη γέννηση μιας φιλόδοξης πρωτοβουλίας, τη δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, του Ελληνικού Κέντρου Αγροτουρισμού. που σκοπεύει να διευρύνει το αγροτικό πανηγύρι και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η έναρξη του Μουσικού Ιουλίου, σήμερα και αύριο, θα γίνει υπό τους ήχους της μουσικής του Μότσαρτ, από την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής. Το επόμενο Παρασκευοσάββατο (11 και 12/7) η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου θα παρουσιάσει «Τα Νυχτερινά», μουσικές των Σοπέν, Σούμαν, Φορέ, Ραβέλ, Ντεμπισί και Σκριάμπιν. Στις 18 και 19 Ιουλίου, το συγκρότημα Alea III της Βοστώνης υπό τη διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου θα ερμηνεύσει μουσικές Ελλήνων συνθετών γραμμένες ειδικά για αρχαίο δράμα. O Μουσικός Ιούλιος θα κλείσει -στις 25 και 26/7- με ελληνικό τραγούδι από την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Το 2004, η αντίστοιχη εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στη θάλασσα με παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή