Μουσική και χαρακτική στους βράχους της Υδρας

Μουσική και χαρακτική στους βράχους της Υδρας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σχήματα και νότες στους βράχους της Υδρας» θα χαράξει το Σάββατο 5 Ιουλίου η Νομαρχία Πειραιά! Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Πρόκειται για δύο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα που θα φιλοξενηθούν στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Υδρας: η παρουσίαση, για πρώτη φορά επισήμως, της «Ορχήστρας Σαξοφώνων της Νομαρχίας Πειραιά» και η έκθεση χαρακτικής με θέμα «Ελληνες χαράκτες στον εικοστό αιώνα», από τις συλλογές του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης και της Alpha Bank.

O νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, θα παρουσιάσει την οκταμελή ορχήστρα, που διευθύνεται από τον διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα Θεόδωρο Κερκέζο, η οποία με τους ήχους της θα χρωματίσει τη βραδιά, συνδυάζοντας τους ήχους των σαξοφώνων με το βραχώδες τοπίο του νησιού.

Στον ίδιο χώρο, και μέχρι τις 31 Αυγούστου, θα παρουσιαστούν 60 έργα χαρακτικής. Στόχος της Νομαρχίας Πειραιά είναι «η παρουσίαση έργων μεγάλης αναγνώρισης και η αισθητική απόλαυση των πολιτών μέσα από την επαφή τους με την τέχνη», γράφει ο νομάρχης Πειραιά στο έντυπο της έκθεσης. «H διοργάνωση της έκθεσης «Ελληνες χαράκτες στον 20ό αιώνα» σηματοδοτεί τη θέλησή μας για την προώθηση της ποιότητας και της αισθητικής που θέλουμε να χαρακτηρίζουν την πολιτιστική ανάπτυξη στο νομό μας», συμπληρώνει.

Οι διοργανωτές των δύο πολιτιστικών εκδηλώσεων επιδιώκουν «τη διάχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, την ανάδειξη των πολιτιστικών παραδόσεων και την προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας στο σύνολο του νομού μας. Πρόκειται πολύ περισσότερο για μια ολοκληρωμένη στρατηγική μετατροπής του πολιτισμού σε παραγωγικό πόρο και μοχλό ανάπτυξης της περιοχής τόσο μέσα από τη σύνδεσή του με το τουριστικό προϊόν όσο και μέσα από την αξιοποίησή του για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου ανθρώπινου δυναμικού που αντιλαμβάνεται τον πολιτισμό ταυτόχρονα ως κοινωνική αξία και παραγωγική επένδυση». Δύο πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και την επαφή τους με την τέχνη και τις μορφές της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή