H Ξένια Καλογεροπούλου στη σκηνή του «Αμόρε»

H Ξένια Καλογεροπούλου στη σκηνή του «Αμόρε»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νωρίς νωρίς, όπως το συνηθίζει στους προγραμματισμούς του, το Θέατρο του Νότου ετοίμασε το χειμερινό του ρεπερτόριο. Τρία έργα σχεδιάζει για την κεντρική σκηνή, δύο στον εξώστη, ενώ οι κλασικές πια δοκιμές περιλαμβάνουν τρεις προτάσεις. Ομως το εντυπωσιακότερο όλων δεν είναι ο σχεδιασμός του ρεπερτορίου. H είδηση είναι η εμφάνιση της Ξένιας Καλογεροπούλου στη σκηνή του «Αμόρε». H πρωταγωνίστρια θα λάβει μέρος στη δεύτερη παραγωγή της κεντρικής σκηνής τον Φεβρουάριο και μαζί της ο νεαρός Γιάννος Περλέργκας, που μας σύστησε ο Λευτέρης Βογιατζής.

Αρχή με «Δαντόν»

Αλλά ας τα δούμε αναλυτικά. H πρώτη πρεμιέρα ορίστηκε για τις 15 Οκτωβρίου με το έργο του Μπύχνερ «O θάνατος του Δαντόν» που ανεβαίνει σε διασκευή, σκηνοθεσία και σκηνικά του Albrecht Hirche. H μετάφραση είναι του Γιώργου Δεπάστα και πρωταγωνιστούν οι: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Γιώργος Κακανάκης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Ακύλλας Καραζήσης, Λένα Κιτσοπούλου, Μαρία Πανουργιά, Blaine Reininger (και μουσική), Νίκος Χατζόπουλος.

Στις 17 Δεκεμβρίου, στην ίδια σκηνή: «H ζωή είναι όνειρο» του Καλντερόν ντε λα Μπάρκα, που εξετάζει τη σύγκρουση ανάμεσα στην ελεύθερη βούληση και το πεπρωμένο. H μετάφραση είναι του Νίκου Χατζόπουλου, η σκηνοθεσία του Θωμά Χατζόπουλου και τα σκηνικά της Ελλης Παπαγεωργακοπούλου. Παίζουν: Γ. Γλάστρας, Αννα Μάσχα, K. Μπερικόπουλος, Γ. Νταλιάνης, Αργ. Ξάφης, Ιωάννα Παππά, Σ. Πατσίκας.

«Τόσο όμορφα»

Η τρίτη πρεμιέρα της κεντρικής σκηνής ορίστρηκε για τις 25 Φεβρουαρίου του 2004 με το έργο του Γιον Φόσσε «Τόσο όμορφα», που σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς ο οποίος συνυπογράφει τη μετάφραση με τους: LiNilseGarras, Ελένη Σταυροπούλου. Παίζουν οι: Ξένια Καλογεροπούλου, Ακύλλας Καραζήσης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ιωάννα Παππά, Γιάννος Περλέγκας, Νίκος Χατζόπουλος. Εν τω μεταξύ, στον εξώστη ανεβαίνουν στις 11 Νοεμβρίου οι «Μικρές εκρήξεις» της A. Μόργκαν σε σκηνοθεσία Γ. Μόσχου με τους: Χρ. Λούλη, Φ. Μουρατίδη και Φαίη Ξυλά και στις 17 Φεβρουαρίου οι «Ερωτοτροπίες» του Αρ. Σνίτσλερ σε σκηνοθεσία της Βίκυς Γεωργιάδου με τους: I. Καλετσάνο, Λ. Κιτσοπούλου, Δ. Κούρτη, Αν. Μάσχα, K. Μπερικόπουλο, Γ. Νταλιάνη και Αρ. Ξάφη.

Τέλος, τον Μάιο σχεδιάζονται τρία προγράμματα των Δ. Κουρτάκη, Φ. Παπαδόδημα και Ιλ. Δημάδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή