Μικρές απιστίες ***

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινωνική

Σκηνοθεσία: Λίζα Τσολοντένκο

Πρωταγωνιστούν: Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Κρίστιαν Μπέιλ, Κέιτ Μπέκινσεϊλ

Από την ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη ανατροπή της σχέσης ενός συντηρητικού γιου με την ελεύθερη, έως «χύμα», μητέρα του αρχίζουν οι «Μικρές απιστίες» της Λίζας Τσολοντένκο. O νεαρός ψυχίατρος Σαμ πηγαίνει στο Λος Αντζελες για μια θέση σ’ ένα νοσοκομείο, μαζί με την αρραβωνιαστικιά του Αλεξ, που κάνει την πτυχιακή εργασία της για την αναπαραγωγική διαδικασία της μύγας. Οσο βαρετές ακούγονται οι ασχολίες τους (και οι δύο είναι απόφοιτοι του Χάρβαρντ), τόσο βαρετή φαίνεται και η ερωτική τους τους ζωή. Το σεξ ανάμεσά τους χρειάζεται οδηγίες και μοιάζει καταναγκαστικό. Φτάνοντας στο Λος Αντζελες, μένουν στο σπίτι της μητέρας του Σαμ, μιας επιτυχημένης παραγωγού δίσκων, η ζωή της οποίας δεν δείχνει να έχει αλλάξει στο παραμικρό από τη δεκαετία του ’70. Το τρίπτυχο «σεξ, ναρκωτικά και ροκ ν’ ρολ» κρατάει καλά γύρω από την πισίνα του σπιτιού.

Η συμβίωση του συντηρητικού ζευγαριού με την παρέα της μητέρας γίνεται αναγκαστική, αλλά και η αφορμή για τις μικρές απιστίες του ενός προς τον άλλον. O καθωσπρέπει Σαμ ελκύεται από μια συνάδελφό του, ενώ η «σφιγμένη» Αλεξ γοητεύεται από το ζευγάρι της πεθεράς και του φίλου της. Οι σχέσεις των βασικών προσώπων με τους άλλους, αλλά και με τον εαυτό τους, δοκιμάζονται, πριν από τη συμφιλίωση. H επαφή (και σύγκρουση) των δύο αντιλήψεων λειτουργεί καταλυτικά κυρίως για να ανακαλύψουν οι ίδιοι τι θέλουν. H Αλεξ και ο Σαμ προβάλλουν ερωτικά απωθημένα, η Τζέιν επιχειρεί να γίνει καλύτερη μητέρα, αυτό δηλαδή που δεν υπήρξε ποτέ. Το ψυχολογικό μέρος των «Μικρών απιστιών» έχει πολλές πλευρές, που δεν αναπτύσσονται πάντα ισότιμα ή αρκετά ικανοποιητικά. H Τσολοντένκο, ωστόσο, ισοσκελίζει τη μερική έλλειψη τόλμης, με τις πολύ καλές ερμηνείες του καστ (κυρίως από την εξαίρετη Μακ Ντόρμαντ) και την πειστική απεικόνιση της ξεχωριστής ευαισθησίας που έχει καθένας από τους χαρακτήρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή