Ελληνοφλαμανδική σύμπραξη στο Ηρώδειο

Ελληνοφλαμανδική σύμπραξη στο Ηρώδειο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ελληνοφλαμανδική μουσική σύμπραξη θα παρουσιαστεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, το ερχόμενο Σάββατο 19 Ιουλίου. Στο πόντιουμ της Ορχήστρας της Φλαμανδικής Ραδιοφωνίας θα βρίσκεται ο διακεκριμένος Ελληνας αρχιμουσικός Δημήτρης Αγραφιώτης, ενώ σολίστ θα είναι ο Δημήτρης Σγούρος. Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει τα έργα «Λεονόρα III, Εισαγωγή» του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, το «Κοντσέρτο αρ. 2 για πιάνο και ορχήστρα σε σι ύφεση μείζονα, έργο 83» του Μπραμς και τη «Συμφωνία σε ρε ελάσσονα» του Σέζαρ Φρανκ.

Πολυάριθμες εμφανίσεις

Η ορχήστρα της Φλαμανδικής Ραδιοφωνίας ιδρύθηκε το 1935 και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες εμφανίσεις σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους ανά τον κόσμο. Κύριος σκοπός της είναι βέβαια η προβολή των έργων φλαμανδικής μουσικής και των σύγχρονων Φλαμανδών δημιουργών. Παρά το γεγονός ότι από το 1998 το μουσικό σύνολο ανεξαρτητοποιήθηκε από τον φορέα της ίδρυσής της, το ραδιοτηλεοπτικό ίδρυμα του Βελγίου, εξακολουθούν να έχουν δεσμούς. Ολες οι παραγωγές της ορχήστρας αναμεταδίδονται από το VRT. Από το 2001 διευθυντής της ορχήστρας είναι ο προικισμένος αρχιμουσικός Yoel Levi.

H ελληνική συμβολή

Ο Δημήτρης Αγραφιώτης κάνει διεθνή καριέρα και είναι μέλος της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών, του Ιδρύματος Μοτσαρτέουμ του Σάλτσμπουργκ και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Εχει παρουσιάσει στο εξωτερικό πολλά έργα Ελλήνων συνθετών. O Δημήτρης Σγούρος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το παιδί θαύμα που κατέκτησε το κοινό από την ηλικία των οκτώ ετών, εντυπωσιάζει με τις μεστές ερμηνείες του. Εχει κερδίσει πολλές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία. Χορηγός επικοινωνίας της συναυλίας η «Καθημερινή» και ο «ΣΚΑΪ 100,3».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή