OI ΑΛΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μια νύχτα στην όπερα» (A Night at the Opera») (***).  H επανέκδοση της εβδομάδας. Οι «αναρχικοί» αδελφοί Μαρξ μετατρέπουν μια κωμωδία σε περιπέτεια… καταστροφής κατά την τελευταία σεκάνς της ταινίας, η οποία είναι γυρισμένη στην αίθουσα μιας όπερας. Το «Μια νύχτα στην όπερα» (σκηνοθετήθηκε το 1935 από τον Σαμ Γουντ) και το «Σούπα από πάπια» (1933) είναι οι αντιπροσωπευτικότερες ταινίες των λαλίστατων Μαρξ που με ανατρεπτική διάθεση και σουρεαλιστικό χιούμορ παρέλαβαν τη σκυτάλη της κωμωδίας στην αυγή του ομιλούντος κινηματογράφου.

Το φιλμ αρχίζει με τον καπάτσο Γκράουτσο Μαρξ να πείθει μια ζάμπλουτη κυρία να χρηματοδοτήσει την Οπερα της Νέας Υόρκης. Στη συνέχεια, μετά ένα περιπετειώδες ταξίδι με υπερωκεάνιο από την Ιταλία στις ΗΠΑ, οι άλλοι δύο αδελφοί, ο Τσίκο και ο Χάρπο, τα κάνουν λίμπα στην πρεμιέρα του «Il Trovatore» για χάρη ενός ερωτευμένου τενόρου.

«Ανοιχτές καρδιές» («OpeHearts») (**) Πάνω που πιστέψαμε πως το «Δόγμα 95» του Λαρς φον Τρίερ ξεχάστηκε από τον ίδιο και τους ταγμένους σε αυτό κινηματογραφιστές, έρχονται στα θερινά σινεμά οι«Ανοιχτές καρδιές» της Σουζάνε Μπίερ. Κάμερα στο χέρι, φυσικοί φωτισμοί, ρεαλιστική αμεσότητα χαρακτηρίζουν το φιλμ. H Δανέζα σκηνοθέτις στο ξεκίνημα θυμίζει το «Δαμάζοντας τα κύματα» του Τρίερ. Ενα τροχαίο ατύχημα ματαιώνει ένα γάμο, καθηλώνοντας στο κρεβάτι παράλυτο ένα νεαρό άνδρα. Κατόπιν, ένας άλλος γάμος διαλύεται όταν ο σύζυγος της γυναίκας που προκάλεσε το ατύχημα ερωτεύεται τη μνηστή του θύματος.

Η Μπίερ φτιάχνει μια άκρως ενδιαφέρουσα ταινία εντάσσοντας στη λογική του «δόγματος» τα βασικά συστατικά του μελοδράματος.

«Η λέσχη των αυτοκρατόρων» («Emperor’s Club») (*) O Κέβιν Κλάιν θυμάται στιγμές από τη ζωή του ως καθηγητής σε ένα συντηρητικό ιδιωτικό κολέγιο στο οποίο φοιτούν γόνοι πλουσίων οικογενειών. Γυρίστηκε από τον Μάικλ Χόφμαν.

«Συνοδός κυριών» («The maFrom the ElysiaFields» (*) Ενας αποτυχημένος συγγραφέας γίνεται από ανάγκη ζιγκολό και ζει μια περιπέτεια με τη νεαρή σύζυγο ενός ηλικιωμένου συγγραφέα μπεστ σέλερ. Γυρίστηκε από τον Τζορτζ Χίκενλουπερ. Με τον Αντι Γκαρσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή