«Αυστηρές» επιχορηγήσεις θιάσων

«Αυστηρές» επιχορηγήσεις θιάσων

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «Μαχαίρι στο κόκκαλο» βάζει η Γνωμοδοτική Επιτροπή Θεάτρου του υπουργείου Πολιτισμού, ανακοινώνοντας τις επιχορηγήσεις θιάσων διετούς και μονοετούς προγραμματισμού. Για πρώτη, ίσως, φορά στην ιστορία του θεσμού ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι, «επιβραβεύοντας» τους συνεπείς και παραγωγικούς και εφιστώντας την προσοχή στους ασυνεπείς και ολιγωρούντες. Εβδομήντα θίασοι στην Αθήνα και εκτός Αττικής επιχορηγούνται τα τελευταία χρόνια από το ΥΠΠΟ, «αριθμός ιδιαίτερα υψηλός όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα», σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής.

Από τους δώδεκα θιάσους διετούς επιχορήγησης μόνο οι πέντε εκπληρώνουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους, επισημαίνει η επιτροπή. «Οι υπόλοιποι επτά θίασοι παρουσιάζουν από λίγα έως πολλά προβλήματα στην υλοποίηση των προγραμμάτων τους». Συνολικά για τους θιάσους διετούς προγραμματισμού θα διατεθούν 4.007.000 ευρώ, ενώ για εκείνους του μονοετούς 1.119.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή