Τοίχοι «ντυμένοι» με προβολές εικόνων

Τοίχοι «ντυμένοι» με προβολές εικόνων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εικόνα κατακτά το τελευταίο οχυρό: τις ίδιες τις πόλεις. Και πιο συγκεκριμένα: τους τυφλούς τοίχους των πολυκατοικιών, τις μεσοτοιχίες, ό,τι παραμένει ανέπαφο από τη διαφήμιση. Δεν είναι λίγο παράξενο; Την ίδια στιγμή που στην Αθήνα εξελίσσεται η μεγαλύτερη επιχείρηση απομάκρυνσης διαφημιστικών ταμπλό, οι καλλιτέχνες καλούνται να «ντύσουν» με τις δικές τους εικόνες δεκάδες κτίρια στο κέντρο της πόλης. H πρωτοβουλία ανήκει στο φεστιβάλ κινηματογράφου και νέων μέσων «e-φως» και έχει τίτλο «Lookout». Προσοχή, μην μπερδευτείτε με το «Outlook», το εικαστικό mega-project της «Πολιτιστικής Ολυμπιάδας»!

Σε είκοσι κτίρια

Το «Lookout» είναι δράση αισθητικής παρέμβασης με τη χρήση προβολών στατικής εικόνας πάνω σε 20 δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, στο κέντρο της Αθήνας. Αναφέρουμε ενδεικτικές διευθύνσεις: Σταδίου και Αιόλου (οικόπεδο παλιού «Κατράντζου»), Σταδίου και Κοραή (τα δύο γνωστά νεοκλασικά ερείπια), Αλεξάνδρας και Κηφισίας (πρώην κτήμα «Θων») κ.ά. Θα χρησιμοποιηθεί προβολέας στατικής εικόνας «PANI», ισχύος 70.000 lumen, με δυνατότητα να καλύψει επιφάνειες εμβαδού 1.500 τετραγωνικών μέτρων. Οι εικόνες θα καλύψουν επιφάνειες ύψους έως και 25 μέτρα. Μια φορητή μονάδα με προβολέα και γεννήτρια θα επισκέπτεται κάθε βράδυ, 21.00 έως 01.00, και για 7 βραδιές τα επιλεγμένα κτίρια και θα προβάλει εικόνες που θα έχουν επεξεργαστεί και καταθέσει καλλιτέχνες φωτογράφοι και ερασιτέχνες λάτρεις της εικόνας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνολικά θα προβληθούν 200 φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να σταλούν στους διοργανωτές μέχρι και τις 31 Αυγούστου, σε έντυπη μορφή 21X 29 εκ. ή σε ψηφιακή μορφή 21X 29 εκ. στα 300 dpi στη διεύθυνση Ομήρου 4 Αργυρούπολη, υπ’ όψιν «Lookout». Πληροφορίες δίδονται και στο τηλέφωνο 210-99.12.733.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή