Λυρικά βαλς και ταγκό με πάθος από το Μπουένος Αϊρες

Λυρικά βαλς και ταγκό με πάθος από το Μπουένος Αϊρες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χορό για όλα τα γούστα προσφέρει το πρόγραμμα του εφετινού καλοκαιριού. Από κλασικό μπαλέτο μέχρι σύγχρονο χορό και χοροθέατρο και από παραδοσιακούς χορούς μέχρι φλαμένκο και ταγκό. Πολλά σημαντικά συγκροτήματα από το εξωτερικό έχουν ήδη επισκεφθεί ή αναμένονται στην Ελλάδα και τα περισσότερα από αυτά τραβούν το ενδιαφέρον του κοινού που δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στην τέχνη της Τερψιχόρης.

Η χορευτική πρόταση της επόμενης εβδομάδας έρχεται κατευθείαν από το Μπουένος Αϊρες και το συγκρότημα «TangoKinesis» που θα παρουσιάσει την Τετάρτη 30 και την Πέμπτη 31 Ιουλίου στο θέατρο Λυκαβηττού, την παράσταση «Tangos y Valses». Οι «TangoKinesis» δεν είναι ένα ακόμα σύνολο χορευτών ταγκό. Οι χορογραφίες τους συνδυάζουν τον αισθησιασμό του ταγκό και τον δυναμισμό του σύγχρονου χορού. Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται η Αννα Μαρία Στέκελμαν, η πιο δημοφιλής χορογράφος της Λατινικής Αμερικής που συνέθεσε μια παράσταση απαιτήσεων, με οχτώ χορευτές επί σκηνής σε τρεις ξεχωριστές χορογραφίες, τις οποίες χαρακτηρίζει η πρωτοτυπία και οι γρήγοροι ρυθμοί. Τα ταγκό της Στέκελμαν είναι εντυπωσιακά, με πάθος, νεύρο και χιούμορ ενώ τα βαλς της είναι ιλιγγιώδη και λυρικά, με αναφορές στις ευρωπαϊκές καταβολές τους.

Η ταυτότητα της ομάδας «TangoKinesis» δεν είναι μόνο η μίξη του μοντέρνου και του παραδοσιακού ταγκό, αλλά το απόλυτο ταίριασμα των χορευτικών ζευγαριών. Οι γυναίκες προέρχονται από τη σχολή κλασικού χορού, ενώ οι άντρες είναι ειδικευμένοι στο ταγκό. Το σχήμα δανείζεται χορευτικά στοιχεία και από άλλα είδη. Αυτό επηρεάζει φυσικά και τη μουσική των παραστάσεων, η οποία ποικίλει από παραδοσιακά κομμάτια ταγκό σε συνδυασμό με κλασική μουσική, μέχρι και ηχητικά αποσπάσματα από φωνές και κροτάλισμα πολυβόλων.

Εντυπωσιακοί φωτισμοί

Τις χορογραφίες υποστηρίζουν οι φωτισμοί του Omar Possemato, καθώς και η μουσική επένδυση από τον Edgardo Rudnitzky, (με συνθέσεις των Αστορ Πιατσόλα, Βιβάλντι, Στράους κ.ά.). Χορεύουν οι Nora Robles, Pedro Calveyra, Marcelo Carte, MartiRodriguez, Gisela Natoli, Mercedes Appugliese, Facundo Mercado, Vanessa Odetti. H παράσταση θα παρουσιαστεί και στο Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας στις 2 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή