Περιπλους

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 100 χρόνια του Νταλί

Ενώ η Ισπανία ετοιμάζεται για τη μεγάλη επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Σαλβαδόρ Νταλί, τον Μάιο του 2004, μία ιστορία χαμένων χαρακτικών του μεγάλου καλλιτέχνη έγινε πρωτοσέλιδο. Στη Βαρκελώνη, ένας Ισπανός που μετέφερε χαρακτικά του Νταλί, αξίας 18.000 ευρώ, τα ξέχασε στο πίσω κάθισμα του ταξί. O οδηγός, όταν τα βρήκε, έβαλε αγγελία σε εφημερίδα αναζητώντας τον κάτοχό τους. Τα χαρακτικά επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη τους, ο οποίος περιχαρής είπε ότι πιθανώς ο οδηγός του ταξί να μην είχε καταλάβει την αξία των έργων. Οπως έγραψε η εφημερίδα La Vanguardia, μαζί με τα χαρακτικά ήταν και ένα αντίτυπο της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» που είχε εικονογραφήσει ο Νταλί το 1966.

Μελωδίες στους Φιλίππους

Μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη θα ερμηνεύσουν την Δευτέρα (28/7) στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων οι Μαρία Φαραντούρη (τραγούδι) και Γιάννης Βακαρέλης (πιάνο). H παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 4ου Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Γ. Παπαϊωάννου». Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ.

Αγάπης Αγώνας Αγονος

Η νέα μετάφραση του σαιξπηρικού έργου «Αγάπης Αγώνας Αγονος» από τον Στρατή Πασχάλη κυκλοφόρησε σε έναν ανεξάρτητο τόμο από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», που έχουν εγκαινιάσει θεατρική σειρά. H μετάφραση αυτή χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του Εθνικού Θέατρου σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. H μετάφραση του Στρατή Πασχάλη είναι η τρίτη μεταφραστική προσέγγιση του συγκεκριμένου έργου μετά τον Βασίλη Ρώτα και τη Μάγια Λυμπεροπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή