O Τζον Σλέσιντζερ δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή

O Τζον Σλέσιντζερ δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O βετεράνος Βρετανός σκηνοθέτης Τζον Σλέσιντζερ, ο οποίος νοσηλεύεται τον τελευταίο καιρό σε νοσοκομείο του Παλμ Σπρινγκς, στην Καλιφόρνια, δίνει την τελευταία του μάχη για τη ζωή. Οι γιατροί πήραν την απόφαση να μην εγκρίνουν πλέον τη μηχανική υποστήριξη στον οργανισμό του αφού η υγεία του είναι πια σε εξαιρετικά κακή κατάσταση. O σκηνοθέτης που έγινε γνωστός με την ταινία «O καουμπόι του Μεσονυκτίου» με τον Ντάστιν Χόφμαν και τον Γιον Βόιτ, είχε πάθει εγκεφαλικό πριν από τρία χρόνια, που του είχε αφήσει και κάποια προβλήματα στην ομιλία του. Το 2001 είχε κάνει και μια επέμβαση τετραπλού μπαϊπάς, όταν είχαν εμφανιστεί οι πρώτες κακές ενδείξεις στην καρδιά του.

Ο Σλέσιντζερ είχε ανακηρυχθεί επτά φορές υποψήφιος για Οσκαρ, κερδίζοντας το χρυσό αγαλματάκι τρεις φορές στην καριέρα του στις κατηγορίες «καλύτερη ταινία», «καλύτερη σκηνοθεσία» και «καλύτερη διασκευή». H πλέον πρόσφατη δουλειά του ήταν το «Next Best Thing» με τη Μαντόνα και τον Ρούπερτ Εβερετ. Από τις πιο γνωστές του ταινίες ήταν το «Ανθρωποκυνηγητό» με τον Λόρενς Ολίβιε και τον Ντάστιν Χόφμαν όπως και το «Ντάρλινγκ» με την Τζούλι Κρίστι. Μία από τις κορυφαίες του σκηνοθετικές στιγμές ήταν η «Καταραμένη Κυριακή». Είχε κερδίσει Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 1962 για την «Αμαρτία μιας νύχτας» και Οσκαρ σκηνοθεσίας το 1969 για τον «Καουμπόι του μεσονυκτίου». Το 2002 τιμήθηκε με το βραβείο Bafta για την προσφορά του στον κινηματογράφο.

Ο Σλέσιντζερ ζούσε στο Παλμ Σπρινγκς αλλά είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Λονδίνο. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία στην Οξφόρδη, όπου ανακάλυψε ότι τον ενδιέφερε ιδιαίτερα το θέατρο. Πριν αποφασίσει ότι θα ήθελε να γίνει επαγγελματίας ηθοποιός συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις του πανεπιστημιακού θιάσου. Συνέχισε την πορεία του στο BBC, όπου παρήγαγε πολλά θέματα και ντοκιμαντέρ για ειδησεογραφικές εκπομπές κύρους όπως το «Newsnight». Το πρώτο του φιλμ που βγήκε στις αίθουσες ήταν ένα ντοκιμαντέρ για ένα σιδηροδρομικό σταθμό με τίτλο «Terminus». Στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 έκανε πολλές ταινίες με αξιόλογους ηθοποιούς και καλούς σεναριογράφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή