Το Φεστιβάλ… ταξιδεύει

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαέξι τόποι στις άκρες του χάρτη, εντός και εκτός των συνόρων, είναι οι σταθμοί του νέου ταξιδιού του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού τραγουδιού, που ξεκίνησε χθες και θα τερματίσει στις 6 Αυγούστου. Ενα ταξίδι συναντήσεων, ανακαλύψεων και μνήμης στους φυσικούς και κοινωνικούς χώρους επιβίωσης του πολυφωνικού τραγουδιού. Μια σπάνια σύναξη φωνών, λαών και γλωσσών, ένα μήνυμα τέχνης και πολιτισμού. Είκοσι επτά πολυφωνικά σύνολα και οργανικές ζυγιές από πέντε χώρες (Ελλάδα, Αλβανία, Σερβία, Ιταλία, FYROM) θα τραγουδήσουν την παράδοση, με σκάρους, μοιρολόγια, τραγούδια για την ξενιτιά, τον έρωτα, την αγάπη, τα βουνά, σε αλώνια, φαράγγια, μοναστήρια, πετρόκτιστες πλατείες, εγκαταλειμένα χωριά, κάτω από βαθύσκιωτα πλατάνια, δίπλα σε πηγές ποταμών και όχθες. H διαδρομή περιλαμβάνει δεκαέξι τόπους στις άκρες του χάρτη, εντός και εκτός συνόρων. Ενα μεγάλο ταξίδι από τη Δυτική Μακεδονία σε όλη την παραμεθόρια Ηπειρο, στη Βόρειο Ηπειρο και από εκεί στην Κάτω Ιταλία. Αβδέλλα Γρεβενών, Δροσοπηγή, Κεφαλόβρυσο, Χρυσοδούλη, Σωτήρα, Δελβινάκι, Σωπική, Δρυμάδες, πηγές της Λαγγαβίτσας, Πόβλα, Καλοχώρι, Φαράγγι του Καλαμά, Κοκκινιά, Παλιά Σαγιάδα, Sternatia, Καλαβρία.

Το φετινό ταξίδι του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού τραγουδιού θα συνδυαστεί με την κατασκήνωση του Φεστιβάλ που θα ακολουθεί μετακινούμενη τις εκδηλώσεις. Πρωτεργάτης του Φεστιβάλ είναι η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Απειρος», συνδιοργανωτές το σύνολο των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης της παραμεθόριας Ηπείρου και υποστηρικτής της προσπάθειας το υπουργείο Πολιτισμού. Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνα: 210-33.10.919.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή