Περιπλους

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα Πούλιτζερ 10.001 αντιτύπων

Ο Τζέφρι Ευγενίδης είναι ο Ελληνοαμερικανός συγγραφέας (από την πλευρά του πατέρα του) που γνωρίσαμε και στην Ελλάδα, αφού τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ 2003 για το βιβλίο του «Middlesex – Ανάμεσα στα δύο φύλα». Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα Ελληνικά πριν από τρεις μήνες, σε μετάφραση Αννας Παπασταύρου από τις εκδόσεις Libro. Διεθνές μπεστ σέλερ, με θέματα σύγχρονα και διαχρονικά, που αγγίζει ζητήματα ταυτότητας, σεξουαλικότητας και μνήμης, το «Middlesex» είναι ένα βιβλίο που αγαπήθηκε αμέσως και από τους Ελληνες αναγνώστες, αφού έχει ήδη πουλήσει 10.001 αντίτυπα. Στα Ελληνικά, κυκλοφορεί επίσης και το προηγούμενο βιβλίο του, πάλι από τις εκδόσεις Libro, με τίτλο «Αυτόχειρες Παρθένοι» σε μετάφραση Εφης Καλλιφατίδη.

Η θέση του Αμφι-Θεάτρου

Μια ανοιχτή επιστολή στην πρόσφατη απόφαση της Επιτροπή του ΥΠΠΟ για τις θεατρικές επιχορηγήσεις δημοσιοποίησε ο σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος. «Με βαθύτατη πίκρα διαπίστωσα ότι η Επιτροπή Θεάτρου του ΥΠΠΟ τήρησε, αδικαιολόγητα, εχθρική στάση προς το Αμφι-Θέατρο, το οποίο οδηγεί σε συρρίκνωση, εάν όχι στην πλήρη διάλυσή του», λέει ο σκηνοθέτης και η επιστολή συνεχίζεται με ερωτήματα: «Από 176.000 ευρώ που ήταν η περυσινή επιδότησή του, τώρα το Αμφι-Θέατρο υποβιβάζεται στα 110.000 ευρώ και από αυτά θα αφαιρεθούν -ως «ποινή»- 29 χιλ. ευρώ. Από αυτό το ποσόν περίπου 17 εκατ. δρχ. είναι ανελαστικά έξοδα: ενοίκιο θεάτρου, ΔΕΗ, OTE, θέρμανση κ.λπ. Και μένουν 10 εκατ. δρχ. για την πραγματοποίηση δύο νέων παραγωγών, εκ των οποίων η μία απασχολούσε 12 ηθοποιούς και γενικά 20 εργαζομένους. Δηλαδή οδηγούμεθα με μαθηματική ακρίβεια ή στο κλείσιμο του θεάτρου ή στη μη τήρηση του προγραμματισμού που θα επιφέρει στο μέλλον νέα μείωση και εξάλειψη του Αμφι-Θεάτρου. Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται, επιθυμώ να υπογραμμίσω ρητά και με απόλυτη αίσθηση ευθύνης ότι το Αμφι-Θέατρο τηρεί μέχρι κεραίας τις υποχρεώσεις του έναντι των εργαζομένων», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

«Ωραία Ελένη» σε μιούζικαλ

Η τραγουδίστρια των «Cranberries» Ντολόρες O’ Ρίορνταν και ο αρχηγός των «AC/DC» Μπράιαν Τζόνσον συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός μιούζικαλ με πρωταγωνίστρια την Ωραία Ελένη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των «Cranberries», η παράσταση ετοιμάζεται, με σκοπό να κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο μέχρι το τέλος του χρόνου. O Τζόνσον έχει γράψει μουσική και στίχους, μαζί με τον συνθέτη Μπρένταν Χίλι και σκόπευε να ανεβάσει το μιούζικαλ στη Φλόριντα το περασμένο φθινόπωρο. Εκείνη η πρεμιέρα δεν πραγματοποιήθηκε τελικά εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών, που τώρα έχουν ξεπεραστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή