O Ηλίας Ανδριόπουλος ματαίωσε συναυλία του

O Ηλίας Ανδριόπουλος ματαίωσε συναυλία του

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H συναυλία του Ηλία Ανδριόπουλου, στις 6 Αυγούστου στο Ηρώδειο δεν πρόκειται να γίνει. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο ίδιος ο συνθέτης, με δελτίο Τύπου που απέστειλε: «Προετοιμάζοντας τη συναυλία μου για την Τετάρτη 6 Αυγούστου στο Ηρώδειο, δέχθηκα με έκπληξη ένα απρόσμενη fax από το “Ελληνικό Φεστιβάλ”, όπου θέτει σαν προϋπόθεση την καταβολή από μέρους μου, του ποσού των 15.200 ευρώ (με ΦΠΑ), προκειμένου να ανοίξει τις “πύλες” του Ηρωδείου… Σημειωτέον ότι η παραχώρηση του χώρου για τη συναυλία αυτή γίνεται από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Μου κάνει κατάπληξη, ένα Φεστιβάλ με προϋπολογισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων να απαιτεί χρήματα από έναν συνθέτη που προσπαθεί να παρουσιάσει το έργο του μακριά από καλλιτεχνικά γραφεία και άλλα οικονομικά “κόλπα” που δυναστεύουν, εξοστρακίζουν και εξευτελίζουν την καλλιτεχνική ζωή του τόπου.(…)

Κατόπιν τούτου, η συναυλία ματαιώνεται. Το ίδιο πρόγραμμα με τις μελοποιήσεις των ποιημάτων του Μίκη Θεοδωράκη σε πρώτη εκτέλεση θα παρουσιαστεί στις 12 Αυγούστου στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας».

Πράγματι, για τις παραστάσεις στο Ηρώδειο, εκτός πλαισίου και προγράμματος Ελληνικού Φεστιβάλ, την άδεια δίνει το υπουργείο Πολιτισμού. Μόνο που για να λειτουργήσει, καλύπτεται πλήρως η υλικοτεχνική υποδομή, και παραχωρείται -από το Ελληνικό Φεστιβάλ- όλο το προσωπικό του Ηρωδείου, το οποίο δουλεύει για την κάθε παράσταση. Είναι μια πάγια τακτική που ακολουθείται εδώ και πολλά χρόνια. Δεν έγινε ειδική μεταχείριση για τη συγκεκριμένη συναυλία. Οι πρόσφατες παραγωγές της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, στις αρχές του καλοκαιριού, για παράδειγμα, πλήρωσαν το ποσό που αντιστοιχεί στην αποζημίωση όσων εργάζονται για την κάθε παράσταση. Πρόκειται ασφαλώς για παρεξήγηση…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή