Ατζεντα

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΧΟΡΟΣ

Το Μπαλέτο της Εθνικής Οπερας του Παρισιού για μια τελευταία βραδιά στο Ηρώδειο (8.30 μ.μ.).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Εργα του Μάνου Χατζιδάκι θα ερμηνεύσει στο Αλσος Στρατού (9 μ.μ.) η Ορχήστρα Χρωμάτων.

– Συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Την Κυριακή ο τραγουδιστής εμφανίζεται στο Κοινοτικό Θέατρο της Ανοιξης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ομιλία του A. Βλάση με θέμα «80 χρόνια από τη συνθήκη της Λωζάννης και το τέλος του Μικρασιατικού Ελληνισμού» στον σύλλογο Μικρασιατών Ιωνίας στη N. Μαγνησία Θεσσαλονίκης.

– Ημερίδα με θέμα «O Βασίλειος N. Τατάκης και η αρχαία ελληνική φιλοσοφία» οργανώνει η εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων στην Ανδρο.

ΕΚΘΕΣΗ

«Η γενιά του ’30 μετά τον πόλεμο και η κατάκτηση της αφαίρεσης». Εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιεί το ίδρυμα Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη στο Μέτσοβο (Πινακοθήκη E. Αβέρωφ, 1 το μεσημέρι).

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

«ΜΜΕ και Πολιτισμός». Δεύτερη μέρα του συνεδρίου που οργανώνει η εταιρεία «Εντελέχεια» και τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών. Ομιλητές οι Μαρία Κατσουνάκη, Γιάννης Πανούσης, Νίκος Ξυδάκης κ.ά.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο κουρέας της Σεβίλλης» από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου στο Θεατράκι Αλσους N. Φιλαδέλφειας. Την Κυριακή η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Βράχων.

– «Σφήκες» του Αριστοφάνη με τον Κώστα Βουτσά στην Αμερικανική Βάση N. Μάκρης. Την Κυριακή η παράσταση θα παρουσιαστεί στο ανοιχτό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Αγ. I. Ρέντης), ενώ τη Δευτέρα στο Κτήμα «Φιξ» (N. Ηράκλειο).

– «O γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες». Το Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου στο Θέατρο Αναβρύτων.

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τιμητική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για τα εξήντα χρόνια από την ίδρυσή της στο ρωμαϊκό ωδείο Πάτρας.

– «Οι σολίστες της Μαδρίτης» στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρου M. Νομικού στα Φηρά (25ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης).

– Συναυλία του συλλόγου «Σίμων Καράς» στο εργοστάσιο «Κρόνος» (παραλία Ελευσίνας, «Αισχύλεια 2003», 9 μ.μ.).

ΘΕΑΤΡΟ

«Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραππ» του Μπέκετ με τον Δημήτρη Καταλειφό («Θεατρικοί Μονόλογοι 2003») στο «Από Μηχανής Θέατρο».

– «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή από τον θίασο «Κώδικα» στο θέατρο «Εμπρός» μέχρι το τέλος του μήνα.

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία για τα δώδεκα χρόνια του «Μελωδία FM 99,2» στο Θέατρο Βράχων (8.30 μ.μ.). Συμμετέχουν οι Φοίβος Δεληβοριάς, Χρήστος Θηβαίος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Σωκράτης Μάλαμας, Μιλτιάδης Πασχαλίδης κ.ά. Τα έσοδα θα διατεθούν στον σύλλογο «Φλόγα» για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

– Στο στάδιο «Ζηρίνειο» Κηφισιάς (9 μ.μ.) δίνει συναυλία ο Γιάννης Κότσιρας.

– Το μουσικό σύνολο «ExSilentio» με τη σοπράνο Μάτα Κατσούλη και τον κόντρα τενόρο Νίκο Σπανό στην Παναγιά του Κάστρου της Ρόδου («Ημέρες Μουσικής»).

ΧΟΡΟΣ

«Χορογραφήματα» με τη χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων στο Ηρώδειο (8.30 μ.μ.).

– Μουσικοχορευτική παράσταση στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» (8.30 μ.μ.) με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την ίδρυσή του.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Στο Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού (Στρ. Καλλάρη 50, Π. Ψυχικό, 8 μ.μ.) παρουσιάζεται η νέα έκδοση του Παραρτήματος Οδησσού «Kiriak Kostandi and Greek Painters iOdesa».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή