Περιπλους

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φωλιά κούκου» αλα ελληνικά

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης παρουσιάζει απόψε στο θέατρο «Ριάλτο» (Κυψέλης 54) το γνωστό και από τον κινηματογράφο, με τον Τζακ Νίκολσον έργο «H φωλιά του κούκου» του Ντέιλ Βάσερμαν. Εργο σκληρό, με τραγικωμικές σκηνές, βαθύτατα κοινωνικό και πολιτικό, ανεβαίνει σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που παίζει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, και σκηνικά-κοστούμια Χρήστου Μπούφα. Παίζουν επίσης οι Εφη Μουρίκη, Στάθης Βούτος, Χρήστος Γιάνναρης, Τόνια Ζησίμου κ.ά.

Χωρίς Βουτσά η «Φιλουμένα»

Πρεμιέρα προγραμμάτιζαν, αλλαγές στη διανομή έκαναν. O λόγος για το θέατρο «Μεταξουργείο», όπου τον Νοέμβριο η Αννα Βαγενά με τον Κώστα Βουτσά επρόκειτο να ανεβάσουν τη «Φιλουμένα Μαρτουράνο». Τελικά οι αυξημένες υποχρεώσεις του K. Βουτσά στην τηλεόραση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του θεάτρου, «ήταν η αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας». Ετσι, τον ρόλο του Ντομένικο Σοριάνο θα ερμηνεύσει ο Θωμάς Κινδύνης.

Με Μπίχνερ στο «Αμόρε»

Τις πόρτες του στη χειμερινή θεατρική περίοδο το «Αμόρε» άνοιξε από χθες με το έργο του Γκέοργκ Μπίχνερ «O θάνατος του Δαντόν». Οι παραστάσεις σε σκηνοθεσία Albrecht Hirche ξεκίνησαν στην κεντρική σκηνή με τις δύο πρώτες, τη χθεσινή και τη σημερινή να ‘χουν μειωμένο εισιτήριο για το κοινό, δηλαδή 12 ευρώ. O «Θάνατος του Δαντόν» βάζει την εποχή της τρομοκρατίας στο μικροσκόπιο και παρακολουθεί σαν μαριονέτες τις μεγάλες μορφές της Γαλλικής Επανάστασης. Στην παράσταση παίζουν οι: Ακύλλας Καραζήσης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Γιώργος Κακανάκης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Λένα Κιτσοπούλου κ.ά.

Ο Θ. Βαλτινός στο «Μεταίχμιο»

Νέος εκδοτικός οίκος, σε διάστημα περίπου πέντε χρόνων για τον συγγραφέα Θανάση Βαλτινό. Μετά την «Αγρα» και την «Ωκεανίδα», νέα εκδοτική του στέγη θα είναι το «Μεταίχμιο», στην οποία θα εκδώσει, μέσα στον Νοέμβριο τη νέα συλλογή διηγημάτων του με τίτλο «Εθισμός στη νικοτίνη», ενώ θα επανεκδοθούν τα εξαντλημένα βιβλία του.

Καλές Τέχνες στη Γλυφάδα

Μια μεγάλη γιορτή για τα δέκα χρόνια υπεύθυνης παρουσίας στη διδασκαλία της τέχνης οργάνωσε την περασμένη Παρασκευή το Εργαστήριο Καλών Τεχνών Γλυφάδας. H εκδήλωση έγινε στο εργαστήριο (A. Παπανδρέου 129) με έκθεση μαθητών κάθε ηλικίας που φοιτούν στα Τμήματα Προετοιμασίας Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών, Προετοιμασίας Αρχιτεκτονικής και TEI (ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο), Ζωγραφικής, Γλυπτικής, κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή